Läcksökning Verktyg

Läcksökning Verktyg


Om VVS, gas eller bil-, läckor orsaka kostsamma reparationer och utgör potentiella risker för hälsa och egendom. Lyckligtvis, läcksökning verktyg identifiera flyr vätskor och gas innan de blir allvarliga problem. Oavsett om du arbetar på en bils luftkonditioneringssystem, vattenförsörjning rör eller bostäder gasledningar, lära sig om läcksökning alternativ och välj det verktyg som passar ditt projekt.

UV Dye och Detection Ljus

UV, eller ultraviolett, färgämnen visas i ljus, fluorescerande färg under UV-detektion ljus. Speciellt konstruerade färgämnen kan placeras i fordonsluftkonditioneringssystem. Systemet är stängd och vände sig till "On" läge. Efter att ha kört en kort tid, lyser en mekaniker en detekterings ljus över matarledningar och utrustning. Sipprar eller läcker UV färgämne visas som en ljus fluorescerande färg under strålar av detekterings ljus, som anger läget för spruckna eller trasig utrustning. UV färgämne och upptäcka ljus utrustning är mycket effektivt och relativt billigt. Den enda nackdelen med detta läcksökningsmetod är att det kräver tillgång till alla delar av luftkonditioneringen.

Tryckmätare

Professionella rörmokare använder tryckmätare för att kontrollera nya vattenförsörjning telefoni. En tryckmätare kropp visas som en ungefär handflata skiva. En gängad kontakt skjuter ut från kroppens periferi, och ett ansikte har en urtavla som indikerar trycket i steg om Ib per kvadrattum. Mätaren gängade kontakt fäster en öppen VVS fixtur eller rör bröstvårtan. Rörmokare fäster tryckmätaren till systemet medan systemet är torrt. De fyller systemet med vatten, titta på manometern upphov till normala trycknivåer och lämna systemet fullt under en längre tid, vanligtvis under natten. Vid återkomsten, kontrollera de mätaren nivå; låg eller kraftigt reducerat tryck indikerar att systemet läcker.

Diskmedel

Regelbunden diskmedel ger rörmokare med en enkel, effektiv metod för att kontrollera gasledningar för läckage. Efter en gas line installation, rörmokare blanda mild, flytande diskmedel med vatten för att skapa en diskmedel hopkok. När gasledningarna är förseglade och klar öppnas en rörmokare huvud gastillförseln och tillåter gas att komma in i nyinstallerade rörledningar. Rörmokaren tillämpar en tjock beläggning av lödder på alla nya leder. Gasläckor ur systemet under relativt högt tryck, vilket gör att löddret att spotta, sprut och bildar bubblor. Såpbubblor indikerar placeringen av läckor i gasledningen.