Hur man binda en Quilt Använda Ruffle Bindning

Hur man binda en Quilt Använda Ruffle Bindning


Du kan försköna en hemmagjord eller affären täcke genom att lägga till en dekorativ rufsar bindning till ytterkanterna. Lägga till en sidenband ruffle bindning till de yttre kanterna på en baby täcke för en dekorativ kant som också ger barnet med stimulering som kommer från tyget kontrasten längs ytterkanten på täcket. Du kan köpa färdiga volang bindande för ett enkelt projekt som tar mindre än en timme, även om en stor storlek täcke.

Instruktioner

1 Lägg din quilt på din stora, ren arbetsyta och mäta längden och bredden på täcket.

2 Skär fyra stycken 2-tums bred ruggig täcke bindning. Klipp två bitar för att längden på täcket och två bitar till bredden. Skär ändarna av varje bit på en diagonal vinkel för att rymma hörnen på täcket.

3 Öppna upp bindande delen av den ruffle. Täcke ruffle bindning kommer med en rynkad längs en kant och en två-skikts kant på den motsatta långsidan så att bindningen kan svepa över toppen och botten av täcket.

4 Pin det översta lagret av bindningsremsan från en längd på ruffle bindning till toppen av täcket. Vänd över täcket och stift det andra skiktet av bindningsremsan till botten av täcket.

5 Fäst de bindande remsor av de återstående tre bitarna av täcke ruffle binder till täcket på samma sätt som ovan. Se till att ruffles 'kanterna vid hörnen inte överlappar varandra, utan snarare sitta exakt bredvid varandra.

6 Sy rufsa täcke bindning till täcket. Du kan använda en symaskin eller använd en raksöm för hand. Om täcket är tjock, sy det översta lagret av bindning till täcket, vända täcket över och sy det andra skiktet att binda till täcket. Om täcket är gjord av tunt tyg eller har ingen bomull vadd, kan du sy genom båda bindande lager samtidigt.