Hur man gör en keramisk Plaque

Hur man gör en keramisk Plaque


Keramiska plack är unika konstverk som kan tjäna en rad olika syften. De kan användas för ett hem adress, för speciella tillfällen eller bara lägga skönhet till ett rum. Att göra en keramisk platta själv ger dig friheten att anpassa plack hur du vill. Du har möjlighet att lägga till barnens handavtryck eller fotavtryck, lämnar från en favoritträd eller ens ett citat eller säger. Gör din egen platta kräver en del arbete och speciell utrustning, men utdelning är värt arbetet.

Instruktioner

1 Rita en full-size version av plattan som du vill göra. Detta kommer att vara den tid då du kan bestämma mått och utformning av din plack. Planerar att använda ungefär 0.113kg av lera för varje 8 kvadrat inches av bredd på kakel.

2 Knåda lera. Blöt en handfull av polymerlera med en liten mängd vatten och knåda den med händerna på en ren, slät yta. Du kommer att behöva knåda leran tills blandningen är jämn och klumpfri. Om blandningen börjar spricka från torrhet, tillsätt mer vatten en tesked i taget. Fortsätt att lägga till mer lera tills du har det belopp du behöver för din kakel.

3 Rulla ut den knådade lera på en jämn, ren yta. Börja med att få leran i form din kakel kommer att bli, men du vill inte rulla till rätt dimensioner i det här steget.

4 Överför rullade ut lera till en rak, träskiva, vända leran så den sida av lera som hade varit på botten är nu på toppen. Rulla leran ut på nytt och fick det åtminstone lika stor som kakel slutliga dimensioner. Du kommer att ha din bricka för att vara åtminstone 1/2 tum tjock och, om din bricka är större än 15 inches med 15 inches bred, överväga att göra det åtminstone 3/4 tum tjock. En bricka som är för tunn kommer varp under gräddningen.

5 Skär leran i form och storlek du vill ha hjälp av en keramisk utskuren verktyg. Använd en linjal om du behöver hjälp att göra raka linjer.

6 Skär design eller några ord till plattan med hjälp av kakmått. Du kan också använda små stenar eller blad för att lägga till designelement till plattan. För formulering, kan du antingen frihand bokstäverna med keramiska utskurna verktyg eller användning brev kakmått.

7 Måla kakel med glasyr, med hjälp av en pensel, om du vill lägga till färg på ditt kakel. Om du väljer att inte glasyr kakel, kommer det att hamna en terrakotta färg efter gräddning. Låt glasyren torr.

8 Bake brickan i en ugn eller vanlig ugn inställd på 232 grader Celsius. Om leran förpackningen har motstridiga instruktioner för temperatur, följ paketet riktningar. Tillagningstiden kommer att bero på storleken på den sida vid sida, men kommer att vara mellan 2 och 4 timmar. Den övre delen av plattan kommer att utveckla en skorpa beläggning när det är gjort.

9 Damma av plattan med en pensel när den har svalnat. Applicera ett lager av kakel sealer till den rena, kyls kakel med en bomullstrasa. Låt sealer torka och applicera ett andra skikt.