Typer av granit bänkkanter

Typer av granit bänkkanter


När remodeling ett kök eller badrum, många sorter av bänkskivor är tillgängliga. Ett val för att uppdatera utseendet på ditt rum är att använda granit. Granit har ett elegant utseende som varar i många år. Granit kommer också i en mängd olika kanter för att matcha utseendet på ditt kök eller bad samt din egen personliga smak. När prissättning en granit, spelar kanten en stor del. Ju mer skärning, slipning och polering att en bänkskiva kräver, desto mer den slutliga kostnaden för pjäsen. I slutändan har du en bänkskiva som inte bara accentuerar rummet men också speglar din personliga stil.

lättade Edge

Den enklaste och billigaste av alla granit countertop kanterna är den enkla lättat kanten. En lättade kanten är en enkel fyrkantig kant som kan ha en liten avfasning för att minska skärpan på kanten. Den lättade kanten ser mer som en vanlig fyrkantig bänkkanten. Detta är en av de vanligaste kanterna och är ofta en som många gör-det-själv husägare väljer att använda när du installerar egna bänkskivor. Den lättade kanten är också en favorit kant för granit bänkskivan backsplashes.

Kvartsrund

Kvartalet runt kanten är en fyrkantig kant med den övre kanten rundad för att åstadkomma en subtil kurva, likt kvartal runda på Baseboard trim. Kvartalet runt kanten är en annan vanlig valet på grund av sin enkla design och kostnadseffektivitet.

Fasa

En av de dyrare kanterna på granit bänkskivan är vinkel kanten. Den fasade kanten har fått sitt namn på grund av att den vinkel skära av kanten från den övre delen av bänkskivan till den nedre kanten. Avfasade kanterna finns med upp till 45 graders vinkel. Bevel kanter i 45-graders range erbjuda en dramatisk look på grund av den branta vinkeln.

bullnose

Den bullnose kanten kommer i en fullständig och demi bullnose. Den fullständiga bullnose kanten är nästan en perfekt halvcirkel kant som ser ut som en tjur näsa ring. Denna kant ger en mjukare rundhet än en rak eller fasade kanten och samtidigt bibehålla en enhetligt utseende. Demi bullnose ger ursprungliga utseende av en fullständig kant med en rak underkant.

karnis

Den ogee kanten är en gemensam anpassad kant som innefattar en ås linje i stället för en perfekt rund eller rak kant. Den ogee erbjuder en känsla av djup och elegans och finns i varierande grad av djup i takåsen, som skärs nära centrum av kanten, vilket ger ogee mer av en dirigeras kant utseende och överklagande.

Beställnings

Den ofta dyrare kant är en anpassad kant anpassad till dina specifika smaker. Anpassade kanter finns i många olika och utarbeta stilar, inklusive scalloped och andra intrikata detaljer. När du letar efter en anpassad kant, kom ihåg att ju mer skärning och polering en kant kräver, desto mer den slutliga kostnaden.