Hur hitta Hawaiian Hula klasser

Hur hitta Hawaiian Hula klasser


Glöm dina bilder av tyngdlös kvinnor vajande i gräs kjolar och kokos bras-real hula erbjuder något mycket mer kraftfull! Även hula klasser är svårare att hitta än andra kulturdansklasser, kommer din sökning belöna dig med insikt i Hawaii stolta arv.

Instruktioner

1 Inse att hula uppstod som en sakral dans. Om du studerar med en riktig kumu hula, eller läromästare, kommer du inte lära vilken typ av hula du har sett i filmer. Istället kommer du att lära en kraftfull dans lastad med mening.

2 Se om en halau hula finns i ditt område. En halau är en hula skola som undervisar med traditionella metoder. Det är där för att lära sig verkliga hula. Slå upp halaus över hela världen på Mele.com.

3 Kontrollera lokala danscentrum, där hula ibland kan hittas erbjudas som en fyra till åtta veckor klass. Om du inte är intresserad av en seriös studie av hula, kommer denna typ av danslektion gör.

4 Kontakta en polynesisk eller Hawaiian klubb, grupp eller centrum, om det finns i ditt område. Förklara din önskan att lära Hawaiian hula och fråga om det finns en kumu hula som undervisar i området.

5 Studie med en polynesiska att vinna mest kunskap. Eftersom hula är en kulturell dans med en stor betydelse, kommer någon genomsyrad av kulturen ge dig den mest information om det och kan tränas i de mest traditionella metoder. Detta är inte alltid fallet, dock.

6 Prata med instruktören innan du deltar i en klass. Fråga vad deras dans erfarenhet och utbildning är, och ta reda på om klassen är rätt för dig.

7 Använd bekväma kläder till klass. Många dansare knyta en sarong runt midjan till praktik. Du kommer att dansa barfota, så se till att dina fötter är välpreparerade!