Typer av västerländska Holsters

Typer av västerländska Holsters


Western hölster stilar, som västvärlden själv, har utvecklats över tiden. Utvecklingen av olika typer av västra innehavare började före tillkomsten av den amerikanska västern 1865 och fortsatte långt efter utgången av denna period 1890. Hitta många varianter av västerländska hölster typer som finns på sportartiklar butiker, pistol specialbutiker och anpassade västra läder hantverkare.

Bygel Bag Holsters

Pommel bag hölster representerar tidiga västerländska hölster. Knappen påse fäster vid en sadel på kappa eller handgrepp, och var inte utformad för att passa konturerna av vapnet. Historiskt sett har påsen används för att utföra single-shot pistoler som kallas "häst pistoler." Dessa väska hölster, även känd som "sadel matsalar," gjordes enkelt eller mycket utsmyckade stilar. Som handeldvapen tekniken avancerad och revolvern kom i bruk, bälte hölster vunnit i popularitet eftersom det gjorde revolver tillgänglig snabbare. Ryttaren var tvungen att öppna pommel väska hölster att dra vapnet, vilket naturligtvis krävs mer tid.

belt Holsters

Standardmodellen av band hölster hade vertikala slitsar på baksidan för att dra bältet genom. En flik över hölstret skyddade skjutvapen från väder och vind, men det saktade också hastigheten på oavgjort. Anpassningen över tid ingår hölster organ formade till vapnet konturer, inklusive en halv flik lock. Stilar inkluderar den öppna toppade Kalifornien eller Slim Jim mönster, som först infördes dekorativa element, och den mexikanska Loop, med ännu mer dekorativ bård och utsmyckning. Den Buscadero stil hölster representerar den "nya" väster om början till mitten av 20-talet, välkänd från västerländska filmer. Bältet är integrerad med hölstret set-up. En eller två hölster stanna på plats med hjälpa av en lång slits i bandet, eller de hölster är sydda på bältet. Bältes bågar i ryggen och sitter lågt på höfterna, medan hölstret vinklar framåt för att öka draghastigheten. "Walk-and-draw" hölster, även kallad "Spaghetti Western" har sitt ursprung i mitten av 20-talet. En plåt täckt med läder i baksidan av gunbelt hjälper förankra pistolen i en vinkel som pekar nosen framåt. Säkerhet och hastighet av drag är dess mål, och fritids snabbt rita aficionados gynnar detta hölster.

Skuldra och bakficka Hölster

Western hölster ingår dold hölster i slutet av 1800-talet då städerna började förbjuda vapenbärande. Dessa hölster som en väg för en individ att bära en pistol i en ficka eller dammvippa, den traditionella långa västerländska päls. Detta hölster inte bara dold, men det hålls också vapnet tillgängliga och säkert placerade. En axelhölster hyses grovkalibriga handeldvapen och erbjöd en fördel: Om sheriffen insisterade på att en enskild hand över sitt vapen, han hade en ledig dold under hans arm.