Vad är gummi cement som används för?

Vad är gummi cement som används för?


Gummi cement är en kommersiell adhesiv förening utformad med ett flexibelt bindemedel. Det fungerar genom att kombinera egenskaperna hos gummi med tillräckligt med vätska för enkel applicering. Under torkningsprocessen, vätskorna avdunstar och flexibelt gummi stannar på obligationsmarknaden.

typer

Gummi cement finns i icke-vulkaniseringsmedel formler som varierar i deras kemiska smink för hem och kontor använder. Vulkaniseringsmedel gummicement utnyttjar en kemisk reaktion för att skapa en starkare, hårdare bindning efter torkning.

Fungera

Icke-vulkaniseringsmedel gummicement används i konstprojekt och kontor för att tillfälligt hänga skyltar, obligations material och anslut papper till icke-pappersytor. Vulkaniseringsmedel gummicement används för att smälta gummimaterial som i däck reparationer och mindre sko fläckar.

Betydelse

Gummi cement är idealisk för konst och hantverk projekt eftersom det tillåter en tillfällig bindning mellan material för papperstillverkning och icke-papper. Som en tork lim fungerar gummicement bättre som en tillfällig, flexibel stadga än vattenbaserade bindemedel.

Funktioner

Gummi cement inte blir sköra och bryta som andra lim efter torkning. Det förblir flexibel och seg. Vulkaniserat gummi cement formler faktiskt smälter in i en gummibas för att täta gummiprodukter.

Förebyggande / Lösning

Gummi cement färgar om du låter det torka på hårda ytor som stål, kakel eller trä. Skrapa den torkade återstoden bort. Använd gummi cement remover att helt ta bort fläcken.

Varning

De kemikalier som används i gummicement är farligt vid inandning så gummicement bör hållas borta från små barn och tonåringar med huffing missbruk. Kemiska föreningar är också brandrisker. Använd alltid gummi cement i välventilerade rum bort från öppen eld.

Rolig fakta

Gummi cement är basen för rader bläck pennor eftersom formeln kan gnuggas bort pappersytor många timmar efter att ha skrivit. Även utan ett suddgummi, kan gummicement slipas bort ytor eftersom det bara håller sig till sig själv efter torkning.