Hur att rengöra en tvättmaskin dräneringsslang

Hur att rengöra en tvättmaskin dräneringsslang


Tvättmaskiner är en sann tidsbesparing - för det mesta. Ibland tvättmaskiner tillbaka upp, vilket ger en tubful av smutsigt vatten och smutsiga kläder. Gärningsmannen i dessa fall är en igensatt tvättmaskin slang, som bär det smutsiga vattnet från din tvätt i hemmet avloppssystem. Inte panik, men som rensa tvättmaskinen avloppsslangen är en ganska enkel process.

Instruktioner

1 Koppla bort tvättmaskinen från väggen. Detta kommer att bidra till att förhindra oavsiktliga electrocutions medan du arbetar.

2 Flytta tvättmaskinen bort från väggen tillräckligt långt för att du ska kunna arbeta bakom det.

3 Lossa slangen från baksidan av brickan. I de flesta modeller, kommer du skruva kopplingen som håller brickan på plats och ta bort slangen. Vissa modeller har en slang som skruvar rakt in i baksidan av brickan. Låt inte slangen falla till marken efter avlägsnande, eller har du ett golv indränkt med smutsigt diskvatten.

4 Ta bort den andra änden av slangen från dräneringsröret. Det kan klippas eller bundna på plats, så ta bort den första.

5 Töm slangen utanför eller i ett handfat, ta bort så mycket av vattnet och något utöka den som du kan.

6 Fäst en spruta till trädgårdsslang om det inte redan är där. Rikta sprutan ner mynningen av brickan slangen och ge det en full blast vatten. Om slangen fortfarande inte töms ordentligt, ta en bit ståltråd eller klädhängare och köra det genom slangen för att driva något inuti ut i andra änden.