Hur man kalibrerar en plasma hdtv

Hur man kalibrerar en plasma hdtv


Korrekt kalibrering din plasma-TV kommer att ge dig bästa möjliga bildkvalitet och gör att du kan dra full nytta av de många fördelarna med modern plasmateknik. Kalibreringen inkluderar justeringar färgmättnad, färgton, ljusstyrka och kontrast. När dessa inställningar är dåligt justerad kan bilden se tråkig och onaturliga. Tack och lov, är processen att kalibrera din tv mycket enkel och tar bara några minuter att lära sig och fullständig.

Instruktioner

1 Tryck på "Meny" -knappen på fjärrkontrollen eller tv-apparat.

2 Välj "Bild" eller "Display" inställningar för att få tillgång till lämplig meny.

3 Sätt in en DVD eller Blu-ray-skiva i skivspelaren om du har en ansluten till din TV. Om du inte har några medie enheter som är anslutna till TV: n, vända sig till en kanal som visar innehåll med ett brett spektrum av färger och belysning.

4 Välj "Ljusstyrka" och ställ in den till sitt maximala värde. Börja minska ljusvärdet långsamt, samtidigt utvärdera vilken effekt det har på helheten. Sluta minska ljusstyrkan när du börjar förlora detaljer i bildkvalitet.

5 Välj "Kontrast". Justera inställningen tills gränserna mellan ljusa och mörka objekt visas mycket skarp och ren.

6 Välj "Color". Flytta den här inställningen till den ungefärliga mitten av den totala skalan. Justera den här inställningen långsamt medan du tittar på hudtoner, blad och andra lätt identifierbara källor konsekvent färg. Denna inställning är något mer subjektiv än de andra inställningarna eftersom det påverkar mättnad av varje grundfärg på ett annat sätt. I allmänhet alltför låg inställning kommer att göra bilden ser urtvättad, medan inställningen för högt kan göra att bilden verkar orealistiskt.