Hur man identifierar små svarta buggar Invaderande en utomhus trädgård

Hur man identifierar små svarta buggar Invaderande en utomhus trädgård


Om små svarta buggar har invaderat din utomhus trädgård och du är inte säker på vad de är, inte oroa dig. Med dagens teknik och en stor mängd information till hands via Internet, du är bara ett par klick bort från sin identitet. Med korrekt identifiering, kan du agera därefter; Men, kan du vara förvånad över att vissa insekter är bra och bättre ensam.

Instruktioner

1 Undersök små svarta prickar du ser på bladen för att vara säker på att de i själva verket är fel. Några buggar lämnar bakom svarta utsöndringar. De svarta fläckarna kan vara små bollar eller fläckar, eller det kan vara mer som en glänsande, klibbig återstod. Att veta vilka bevis buggar lämna bakom hjälper till att identifiera de som invaderar din utomhus trädgård.

2 Övervaka växterna i din trädgård att lägga märke till vilka buggar lockas till. Till exempel, om små svarta buggar lockas till din salladsväxter och lite annat, kommer detta att vara en betydande ledtråd vid identifiering den. Notera om det finns några andra insekter i närheten. De kan lockas till växter som har myrstackar eller andra fel i närheten.

3 Titta på blad och stjälkar för andra skador, såsom små hål i bladen eller ruttnande i stjälkarna. Notera om det finns skador längs bladkanter eller i närheten av centrum. Se om bladen är bryning börjar på ytterkanterna eller i mitten. Notera om buggar attack unga eller mogna blad.

4 Plocka bort ett blad med en bugg på den och placera det hela i en plastpåse. Titta att se om det är en larv - en liten ormlika nötkreatur. Det kommer att bli lättare att identifiera den vuxna bugg, så titta på undersidan av bladen eller prova på morgonen när många buggar är mest aktiva. Fånga levande bugg som referens.

5 Undersök funktionerna på felet. Lägg märke till om den har några fläckar eller vingar och notera hur många ben har och formen på sin kropp. Titta på färgerna. Kanske felet är inte helt svart. Kanske är de bara svarta fläckar.

6 Jämför alla dina observationer till ett universitet förlängning webbplats eller en insekt identifiering bok trädgård bok. Börja med att hitta information om de växter som dessa små svarta buggar invaderar. Det är sannolikt en lista med vanliga skadedjur som är specifika för denna anläggning för att hjälpa dig att begränsa din sökning. Till exempel, små ljusa buggar med svarta fläckar finns främst på din salladsväxter och utfodring i centrum av de unga bladen är mest sannolika sallat bladlöss.