Sätt att undervisa en latinsk klass

Sätt att undervisa en latinsk klass


Undervisning Latin ger studenterna mer än en förståelse av en gammal språk. Romerska kulturen, historia och rötter deras språk kan ge en berikande erfarenhet och bättre förståelse av världen.

repetitiva Immersion

Sänk dina elever i en miljö där de bara höra, tala och skriva på latin. Från den allra första dagen, prata med dem bara på latin, även när du presentera dig själv. Tala med en hastighet som du hittar bekväm först, och sedan sakta ner, upprepa dina ord och kombinera dem med överdrivna gester, som pekar på föremål vid användning av substantiv och förkroppsligar verb. När du vill att de ska tala till dig, börja med att ge dem lämpliga åtgärder genom att göra det tydligt när de ska tala och vad de ska säga. En bra första öppning kan vara, "Hej. Jag heter ..." och arbeta därifrån. Som de lär sig att läsa latin, kan du få dem läsa tillsammans med dig.

jämföra Språk

Lär dem gemensamma rötter, suffix och prefix som finns i moderna språk som de är förtrogna med. Studenter som talar engelska eller romanska språk hittar välbekanta bitar av sin egen tal på latin. Visa dem dessa anslutningar kommer bättre hjälpa dem att förstå obekanta ord och hjälpa dem dechiffrera en rudimentär innebörd. Om de talar redan ett språk som härstammar från latin, har dem ta in exempel på latinska ord som påminner dem om ord på sitt eget språk. Om de inte talar ett romanskt språk, ger vetenskapen en utmärkt källa till latinska klassificeringar, och exempel från vetenskapliga beteckningar av flora och fauna kan bidra till elevernas känd världen i språkundervisningen.

kulturella upplevelser

Använd information om romersk kultur och historia för att förbättra latin förståelse. Att lära sig ett språk är lika mycket om den vokabulär som sammanhanget som orden har sitt ursprung. Ge eleverna med sånger eller danser återhämtat sig från historiska dokument, har dem läsa eller översätta enkla historiska texter på latin och diskutera det efteråt för att säkerställa att alla förstod vad som sades. Romersk mytologi, arkitektur och mode kan vara utmärkt på inhämtar ett ökat intresse bland studenter med olika intressen. Multimedia såsom ljud, inlärnings videor och resurser på Internet kan också lägga till mångfalden av deras inlärningsmiljö.

Projektbaserat lärande

Engagera dina elever att återskapa delar av romerska liv genom att ge dem projekt. Låt dem arbeta tillsammans för att bygga en miniatyr akvedukt, agera ut berättelser från den romerska Pantheon genom att porträttera gudar och halvgudar eller lära dem sånger och danser i deras kulturella studier väl nog att de kan utföra dem. Vägleda dem att göra sina egna vax skriva film; de kan använda dessa för att träna grundläggande matematiska problem med romerska siffror. Mot slutet av året planerar en romersk bankett och har eleverna utforma menyn, repetera underhållning och göra enkla, historiska dräkter; bjuda in andra klasser och föräldrar till händelsen.

mnemotekniska Devices

Skapa låtar och fraser som kommer att hjälpa eleverna bättre förstå latin vokabulär, verb, mytologiska figurer, och historiska händelser eller siffror. Håll mnemonic enheter enkel, och upprepa dem i flera veckor för bättre retention.