Besprutning Schema för Fruktträd

Besprutning Schema för Fruktträd

Besprutning Schema för Fruktträd

Majoriteten av backyard fruktträd måste sprutas för att undvika sjukdomar och parasiter. Anta en regelbunden besprutning schema för varje mini-fruktträdgård är lätt, kräver endast en liten investering av pengar och tid, och kommer att resultera i friska, läcker, opåverkad frukt. Men en spray "inte passar alla" typer av träd.

Allmänt ändamål Sprayer

Vanliga sjukdomar och parasiter kan stoppas med regelbunden applicering av en för allmänna ändamål spray. Dessa fungerar bra för äpplen, päron, körsbär, och mycket mer. De hjälper inte med den beryktade "persika träd curl" och "persika träd provtagare", inte heller kommer de att sluta svart knut av plommon eller ceder apple rost. Dessa generella sprayer kan hittas på de flesta järnaffärer och trädgårdscenter. De innehåller bekämpningsmedel. När och hur ofta sprayen används beror på vilken typ av fruktträdet. Läsa etiketten.

Att ta itu med skadedjur

En mängd olika insekter vex fruktodlare eftersom de kan skära ett träd produktion. Dessa inkluderar äpple och blåbär fluglarver, ihållande japanska skalbaggar som liknar dam fåglar, larver och zigenare mal. Spray stoppa dessa skadedjur från knapra på blad och unga frukt. Som en extra fördel, spray fungera som repellent för rådjur och kaniner, som vände bort av smaken. Vissa sprutoljor arbetar mot bladlöss, kvalster och våg.

Persikoträd kräver extra försiktighet

"Peach tree curl" är i huvudsak en defoliatorn. Det vetenskapliga namnet för sjukdomen är taphirna deformans, och det resulterar i bladen av persika och nektarinträd curling, crinkling och blir deformerade. Ibland bara en del av ett blad, eller en del av ett träd, påverkas. Ibland kommer bladen också ändra färg, blir lila eller rött-färgad. Det orsakar blommar att falla under våren, skär utbytet, och det kan också angripa själva frukten. Trots dess svårighetsgrad, är persika träd curl lätt att förhindra med en svampmedel sprutning på hösten efter att de flesta bladen har sjunkit eller tidigt på våren innan knopparna uppsluka. Specifika sprayer är tillgängliga eller kan blandas. Trädet måste vara helt besprutas.

Ett schema för äpplen

Besprutning äppelträd åtta till tio gånger per år kan tyckas som en hel del arbete, men kommer att ge bra resultat. Besprutning med olja vart tredje år i april kommer att stoppa kvalster. Slåss sårskorpor kräver en fungicid, och i början av maj när knopparna i trånga kluster, är optimal tid. Steklar och tält larver attack i mitten till slutet av maj, och måste behandlas för. I slutet av maj, och igen i mitten av juni en fungicid åter hålla sårskorpor i schack. Apple fluglarver strejk i juli och augusti, och bör sprayas ungefär varannan vecka.

Päronträd Behöver Spray Too

Fast inte som "hög underhåll" som ett äppelträd, päron ändå måste sprutas regelbundet för att stoppa sårskorpor, bladlöss, bladfläcksjuka och Äpplevecklare. Den första sessionen bör vara i mitten till slutet av april, följt av efterföljande besprutningar i början av maj, mitten av maj till början av juni, mitten till slutet av juni, och speciellt för äppelvecknattfjärilar i mitten av juli och mitten av augusti.

Plommonträd Face Brown Rot

Brunröta är en av de mest ökända fiender plommonträd. Det slår under ett träd blommande scen, och skadorna kan bli omfattande. Det kan också vara ett problem strax innan skörd. Sjukdomen verkar som en skada, och eftersom det fortskrider, grå svampsporer visas. Det kan också skada andra fruktträd. Frukt med brunröta ska kasseras omedelbart. Plommon träd faller också offer för bladfläcksjuka och kvalster. En sprut schema går från någonsin fyra till sex veckor från mitten av maj till början av juli, med ytterligare behandlingar i mitten av augusti till början av september när frukten mognar.

Läs etiketter

Som växande gånger varierar beroende på regionerna träden planteras i, är det viktigt att läsa etiketterna på några spray. Vindförhållanden är också viktiga. Spraya inte mot blåsiga dagar, som vinden kommer att bära bekämpningsmedel på annat håll. Lugna dagar kommer att hålla sprut bekämpningsmedel på trädet där de hör hemma.