Kan du tvätta Regnkappor?

Kan du tvätta Regnkappor?


Kasta inte en färgade regnrock. Många regn kan rengöras utan fläckar effektivt. Dechiffrera vilken typ av fläckar du har att göra med innan du försöker att rengöra dem. Fläckar som är på ytan av den regnrock är vanligtvis lättare att komma ut än de på den yttre tyg av pälsen, eftersom de kan skrubbas bort av plast eller gummiytan. Arbetet med att ta bort fläckar så snart de inträffar eller så snart du märker dem, eftersom detta kommer att öka chansen att du kommer att kunna ta bort dem.

tvättråd

Kontrollera din regnrock för tvättråd. Vissa regn kan tvättas i tvättmaskinen. Tvätta alltid regnrockar i kallt vatten och vrid pälsen inifrån och ut. Häng torr efter cykeln avslutas. Kontrollera om kemtvätts instruktioner. Vissa regn kan kemtvättas och detta är ett enkelt sätt att få fläckar av slemhinnan i pälsen, eftersom det är oftast gjorda av tyg.

Vinäger

Häll vinäger i en skål. Blöt en trasa med vinäger och skrubba på fläckarna på regnrock. Använda vinäger för både utsidan av regnrock och insidan av regnrock. Skölj vinäger bort med användning av en ny fuktig duk som är mättad med vatten. Torka bort all smuts eller vinäger från båda sidor. Enligt howtocleansstuff.net, placera regnrock i ett badkar fullt av vatten med ½ kopp bakpulver. Bakpulver kommer att ta bort alla andra fläckar som inte kan ha varit tas om hand med vinäger. Låt pälsen blöt i blandningen under åtminstone en timme. Skölj i duschen efteråt att bli av med bakpulver återstod. Hänga torr.

Bleka

Använda ett blekmedel och vatten-blandning på utsidan av regnrockar. Använd aldrig denna blandning på tygstyckena som fungerar som foder om fodret är redan vitt, eftersom blekmedel kan skada färg. Häll en del blekmedel och sex delar vatten i en hink. Använd en skurborste eller en trasa för att attackera fläckar på utsidan av regnrock. Se när blekmedel löser tuffa ämnen såsom okänd smuts.

Rengöringsmedel

Blanda handtvål eller tvättmedel med en hink med vatten. Använd tillräckligt så att vattnet koncentreras men inte alltför filmy. Använd en tandborste, skrubber eller en trasa för att sprida blandningen över regnrock fläckar. Använda denna soppa på både insidan och utsidan av regnrock. Fyll upp badkaret med vatten och tillsätt ½ kopp bakpulver till vattnet. Låt pälsen blöt att bli av med smuts. Skölj efter en timme.