Hur man installerar en 1997 Honda Accord Stereo

Hur man installerar en 1997 Honda Accord Stereo


Att förbättra ljudet i din 1997 Honda Accord genom att installera en helt ny stereo är lätt. Oavsett vilka alternativ stereo har, kommer det nästan alltid att vara en uppgradering till fabriken stereo, lägga kraft och ljudförbättringsalternativ.

Instruktioner

Ta bort Factory Radio

1 Öppna mittkonsolen, och du ser två Phillips skruvar på botten. Skruva loss dem båda.

2 Ta drycken facket och skruva tre Phillips skruvar. Mittkonsolen är nu löst nog att flytta.

3 Dra mittkonsolen tillbaka några inches att exponera två skruvar under plast delen av växelspaken. Ta bort dessa skruvar.

4 Dra askkoppen ur instrumentbrädan, och du kommer att se en ytterligare krysskruven. Ta bort den här skruven och dra bort plastpanelen runt fabriken stereo.

5 Leta reda på metallbrickan under fabriksfickan (under stereo), och dra ut den ur instrumentbrädan. Det kommer att finnas två Phillips skruvarna som håller den på plats; ta bort dessa, och dra sedan stereo ur instrumentbrädan. Du måste koppla ur ledningsnätet som är ansluten till baksidan av radion.

Installera de nya Stereo

1 Montera streck kit, såsom visas i instruktionerna. Lägg den i instrumentbrädan där du bara tog stereo ut. Det kommer att finnas en rektangulär öppning, och en ficka under. Öppningen är där radion kommer att gå.

2 Säkra streck kit genom att skruva i en skruv i askkoppen, och de två i öppningen av panelen.

3 Sätt i metallbur som kom med stereo i öppningen ovanför fickan. Se till att passformen är i jämnhöjd med fickan. Med hjälp av en skruvmejsel, böja metallflikarna uppåt, som håller metallbur på plats.

4 Starta ledningar stereo sele till kabelnätet. Match trådar färg för färg tills alla av trådarna är ihopparade. Till exempel, om du hittar en lila tråd som kommer ut ur eftermarknaden kabelnätet, anslut den till en lila tråd från fabriken sele. Du är inte röra någon av trådarna i instrumentbrädan på det här steget, är du helt enkelt anslutning av nya stereo till ledningsnätet. För att ansluta dessa kablar du vill placera en bit av värme krympa över en av trådarna, band ändarna, vrid båda ändar tillsammans, och sedan dra värmen krympa över de exponerade metalldelar av de två ledningarna. Värma krymps med en tändare tills den krymper och bildar en tät bindning mellan de två trådarna. När du gjort korrekt, kommer du inte att kunna dra ledningarna från varandra.

5 Anslut marknaden sele till fabriken kontakten, och sätter på radion igen i instrumentbrädan. Om du hittar trådar som inte har en match, vara säker på att begränsa dem så att ändarna inte utsätts. Exponerade trådar är vad orsaka kortslutningar och elektriska problem.

6 Arbeta i omvänd ordning för att sätta streck tillbaka tillsammans. Radion kommer inte att vara säkra i instrument tills streck sätts ihop igen.