Hur man skär en MDF Wallboard

Hur man skär en MDF Wallboard


Medeldensitetsfiberboard (MDF) är en trä-liknande material som liknar plywood och spånskivor. Till skillnad från plywood och spånskivor, dock MDF-skivor är starkare och tätare material som dämpar bladen av standard sågar snabbare än någon annan typ av trä. Men om du kommer att skära MDF väggskivor, är det enklaste och mest effektiva sättet att minska dem ganska mycket precis som att skära någon annan typ av lövträ.

Instruktioner

1 Slå av knivar på bordet såg med ett blad gjord av karbid om du har råd att göra det. MDF-skivor kommer tråkig standardblad snabbare än någon annan typ av trä, men hårdmetallverktyg är starkare och mer hållbara. Carbide gjort verktyg finns på nästan alla större järnaffär eller online.

2 Vässa din såg för att säkerställa att de är i den skarpaste punkten möjligt. Eftersom MDF dämpar blad snabbt och slöa knivar kan vara farligt att arbeta med, vill du se till att du börjar med vassa knivar.

3 Placera MDF väggskivan på bordet såg precis som du skulle någon annan typ av trä, konstruerad eller inte, och sedan mata MDF i bladet långsamt för att säkerställa en rak, även klippa.