Varför min webbsida säga untitled?

Varför min webbsida säga untitled?


En serie koder berättar datorn vad som ska visas när du öppnar en webbsida. Denna kod har en mycket specifik språk som den använder för varje punkt på sidan, och varje aspekt av dessa poster har sin egen kod. Detta gör det möjligt för datorer över hela världen för att läsa webbsidor på ett liknande sätt, oavsett vilken webbläsare du använder. När koden för sidans titel saknas, ersätter webbläsaren "Untitled".

Web Språk Basics

Programmerare använder en mängd olika språk för att programmera webbsidor. Du kanske har hört termer som CSS, Flash och JavaScript hänvisning till sidan programmering. Den mest grundläggande programmeringsspråk som vanligen används över webbsidor är Hypertext Markup Language, eller HTML. Informationen för din sida titel måste vara i rätt HTML-kodning, även om denna kod är en del av de nyare Extended Markup Language (XML), CSS, JavaScript eller någon annan typ av programmering.

metataggar

Den del av det språk som berättar en webbläsare din sida titel kallas en metatagg. Den specifika metatagg som påverkar huruvida en webbläsare visar en titel som du har programmerat eller "Untitled" kallas rubriktaggen. Om din webbsida titel bör vara "Min webbsida" rubriktaggen skulle se ut så här: <title> Min webbsida </ title>. Ordet "Titel" i vinkeljärnen innan titeln talar om för datorn vilken del av webbsidan texten som följer är tänkt att vara. Ordet "Titel" med ett snedstreck framför det, innanför vinkel parentes efter titeln talar om för datorn att avsnittet titeln är klar och alla andra program som följer har att göra med någon annan aspekt på sidan. Men om du använder en webbmall och har inte lagt till din titel manuellt, kan du se en titel tagg som ser ut så här: <title> </ title>. Bristen på data mellan taggarna orsakar din dator för att ersätta "Untitled" längst upp på sidan.

Felsökning

Din rubriktaggen inte bara behöver vara närvarande i din webbsida kodning för webbplatsen titeln visas; Det måste också vara på rätt plats. Nära toppen av din webbsida kod, leta efter en tagg som säger "<head>." Titeln taggen måste vara efter <head> taggen men innan </ head> sluttaggen. Allt i avsnittet "Head" gäller de allmänna rubrikerna för dig sida, så om rubriktaggen är någon annanstans, kommer det inte att dyka upp som sidans titel. Andra orsaker till att du sida kan säga "Untitled" även när det finns en rubriktaggen finns stavfel i koden eller versions fel de. Kontrollera koden noggrant för stavfel, eftersom datorn inte kan känna att "> title>" är tänkt att vara "<title>," kan inte heller Autokorrigering "<tilte>" till "<title>." En version fel innebär att du har laddat upp fel version av koden till din server. Om dina filer på datorn visas korrekt men den levande versionen är fortfarande fel, prova att ladda upp eller publicera sidan igen.

överväganden

Även om du hittar hantera Webkod skrämmande, är tillägget av rubriktaggen en mycket enkel fix. Du kan även kopiera och klistra in prov titel i avsnittet "metataggar" och bara ersätta "My Web Site" med din egen titel. Så länge det är mellan öppning och stängning "huvud" taggar, kommer du att bli bra. Om du har använt en webbplats byggmästare som inte tillåter dig direkt tillgång till HTML-koden, kontrollera din manual eller inbyggda "Help" fil. Det kan vara något i en "Verktyg" eller "Inställningar" som låter dig lägga till titlar utan att arbeta direkt i koden.