Hur synkronisera kontakter mellan en Android och Nokia

Hur synkronisera kontakter mellan en Android och Nokia


Om du bara har behandlat dig skinande nya Nokia Windows Phone luren, en av de första sakerna du behöver göra är att överföra adressboken från din gamla enhet. Det kommer att finnas ett antal sätt du kan gå om detta om din gamla smartphone körde Googles Android-operativsystem, varav ingen innebär mödosamt knacka på varje kontakt manuellt.

Instruktioner

Blåtand

1 Aktivera Android telefonens Bluetooth-anslutning och göra det synligt till närliggande enheter. Även om metoden för att göra detta kommer att bero på fabrikat av telefonen och vilken version av Android du kör, kommer du vanligtvis att kunna göra detta från "Wireless och nätverk" i menyn "Inställningar". Android-enhetens kontakter måste sparas minnet i motsats till dess SIM.

2 Dra åt vänster till "Apps menyn" från startskärmen för Nokia Windows Phone-enheten och välj "Kontakter Transfer". Tryck på "Fortsätt" och sedan slå på Bluetooth.

3 Välj din Android telefonen i listan över hittade enheter och följ instruktionerna som visas på båda telefonerna. Denna metod kanske inte fungerar med alla kombinationer av Android och Nokia telefoner.

Simkort

1 Klicka på "Kontakter" ikonen på startskärmen på din Android-enhet och välj "Meny" när du visar din adressbok.

2 Välj "Import / Export" från popupmenyn och klicka på "Exportera till SIM-kort". Välj sedan de kontakter som du vill överföra och klicka på "Export". De kontakter som du väljer med kopieras till SIM-kortet.

3 Ta bort Android-enhetens SIM-kort och sätt in det i din Nokia-telefon. Tryck på "People" på din Nokia-telefon startskärmen och välj menyn "Mer" längst ned till höger på skärmen. Detta representeras av tre punkter. Klicka på "Inställningar" välj "Importera SIM-kontakter" och följ anvisningarna på skärmen. Windows Phone-enheten kanske inte kan läsa SIM-kortet om det är låst till ett annat nätverk. Det säkerligen inte kommer att kunna läsa det om det tar en annan storlek SIM till din Android telefon.

gmail

1 Länka ditt Gmail-konto till din Android-enhet. För att göra detta, gå till avsnittet "Konton" i telefonens meny "Inställningar". Dina kontakter kommer sedan automatiskt synkroniseras med ditt Gmail-konto. Om du inte redan har ett Gmail-konto, registrera dig för ett.

2 Öppna "Microsoft Exchange ActiveSync" program på Nokia-enhetens startskärm. Tryck på "Ställ in din enhet för synkronisering med det" och ange "m.google.com" i "Serveradress" rutan. Se till att "SSL" är markerat.

3 Tryck på "Nästa" och logga in på ditt Gmail-konto genom att ange din e-postadress och lösenord. Om enheten kräver att du anger ett domännamn, använder "Google." Välj "Nästa" och kontrollera "Kontakter" rutan. Tryck på Slutför för att importera dina kontakter.