Hur man kakel över tegel

Hur man kakel över tegel


Exponerade tegel är en look som kan komplettera många stilar i ett hem. När mer färg eller personlig stil önskas kan dock kakel överexponerad tegel vara ett bra sätt att få ett helt nytt utseende till utrymmet. Glas kakel, klinker, porslinsplattor eller natursten kakel kan alla läggas över tegel för att ge ett utrymme en ny, uppdaterad utseende.

Instruktioner

1 Blanda thinset tillverkarens specifikationer tills det liknar konsistensen av jordnötsmör. Med användning av en murslev, sprida ett jämnt lager av thinset över tegelstenarna. Använd den platta sidan och kanten av spackel för att jämna ut THINSet, vilket eliminerar eventuella åsar eller stötar. Tillåta THINSet härda i 24 timmar före plattsättning. Den thinset täcker tegel och murbruk och ger en plan, slät yta för kakel installation.

2 Lägg den första plattan i den nedre, mittre delen av väggen genom att sprida ett tunt lager av thinset över det område som skall sida vid sida och kamma thinset med den spårförsedda kanten av glättaren tills åsarna är enhetliga i höjd. Tryck på kakel i THINSet och vrida den något på plats.

3 Lägg nästa plattor lika ut till höger och vänster om den första plattor på samma sätt. Markera plattor som behöver skäras vid ändarna av raden med en rak kant och penna innan du skär dem på brickan såg och installera dem. Kakel nästa rad ovan på samma sätt. Kom ihåg att lämna utrymme för fogmassa mellan plattorna.

4 Låt THINSet härda under 24 timmar och sedan injekteringsbruk brickor genom att packa injekteringsbruk mellan lederna med en injekteringsbruk flyta. Torka upp överskotts fogmassa med en fuktig svamp, försiktigt så att inte mer än våt eller "tvätta" fogmassan, eftersom detta kan leda till en minskning av injekteringsbruk färg. Låt murbruket härda under ytterligare 24 timmar.