Mönster för att göra egna flaggor och banderoller

Mönster för att göra egna flaggor och banderoller

Mönster för att göra egna flaggor och banderoller

En flagga eller banderoll är ett bra sätt att piffa upp alla tillfällen, vare sig det är en födelsedagsfest, semester inredning eller en kyrka funktion. En del av det roliga i dessa dekorationer är att kunna göra dem själv. Inte nog med att du sparar pengar, men du har också möjlighet att vara kreativ. Men ibland är det svåra om det här projektet att hitta någonstans start - det är då ett mönster är praktiskt.

Stil

Stilen flagg eller banner beror på tillfälle. En sparv banner är perfekt för en födelsedag, medan en vanlig flagga fungerar bra för en kyrka eller gemenskap aktivitet. Innan du börjar leta efter mönster för dina banners, bestämma vilken typ av banner du behöver. För sparv banderoller, använd en triangel. En likbent triangel (en triangel med två sidor av samma längd) fungerar bra för triangel banderoller. Testa din triangelmönster genom att vika ett papper på mitten och skär den i en vinkel från den vikta kanten till botten tills du hittar en triangel som föredrar. Använd sedan den bit som mönstret för Bunting sektionerna. För rektangulära stilar flaggor och banderoller, är mönstret helt enkelt att mäta önskad storlek.

Material

Välj vad du vill använda för att göra din flagga eller banderoll, vilket påverkar det mönster som du väljer. Papper arbetar för vägg till vägg banderoller, och tyget är ett optimalt val för flaggor. Gör Bunting banderoller med antingen papper eller tyg. Om du är osäker på vilken du ska välja, ta inventering av dina hantverk leveranser och arbeta med vad du har. Om du gör ett tyg banner, kommer mönstret kräver sömnad. När beslut fattas om en storlek för banner bitar, inkluderar sömsmån i dina mått.

Mätning

Mätning är nyckeln till en bra banner eller flagga mönster, speciellt om du anpassar ett mönster från någon annan. Om du ska hänga banderollen mellan två väggar, mäta avståndet mellan väggarna. En vägg till vägg banner hänger bäst genom att göra det lite kortare än vägg till vägg avståndet. Om du vill göra en sparv som är draperad över en öppning eller vägg, ta en extra bit snöre eller garn och leka med hur mycket drapera du vill. sedan ta denna mätning och använda den som en referens för varje avsnitt av din sparv (för draperade sparv, multiplicera enda drapera mätning av hur många draperier du vill ha i den slutliga produkten). För bokstäver på dina flaggor eller banderoller, mäta bokstäverna så att de ska vara tillräckligt stor för att läsa. Tolv inches är en bra utgångspunkt för brev höjd; 15 till 20 inches är en bra uppskattning av bokstäver som behöver läsas från längre bort. För flaggor på vilka bokstäver behöver vara mindre, se till att texten är tillräckligt mörk för att läsa.

Utsmyckning

Den verkligt roliga delen om att göra dina egna flaggor och banderoller är utsmyckning. Piska glitter, tråd, symaskin eller hantverk färg, och ha kul att personifiera din flagga eller banderoll. Ett mönster är en stor resurs för dig att börja, och det bästa kommer att göra den slutliga flaggan eller banner din egen. Med bara ett mönster, kan du göra många flaggor och banderoller och har alla av dem ser annorlunda.