Billigaste sätten att bygga en damm skärm

Billigaste sätten att bygga en damm skärm


Damm skärmar är bra att hålla fallande löv och annat skräp ur din damm i slutet av säsongen. Under hela året är det ofta för att skydda fisk och dyra vattenväxter från predation av vilda djur. När man bygger en damm skärm det bästa sättet att hålla kostnaderna nere är att köpa ditt material från big-box eller byggvaruhus, och att göra konstruktionen själv. Större dammar med unika former kommer att kosta exponentiellt mer när yrkesverksamma anställs storlek och designa din skärm.

skärmen Frame

En enkel damm screenramen kan konstrueras från PVC-slang. PVC är lätt, slitstark och vattentät. Det kan också målas för att matcha området runt dammen och minimera ramens synlighet. Plocka upp tillräckligt rakt PVC-rör material och PVC lim, tillsammans med de nödvändiga armbågarna för att göra varv och övergångar runt din damm. Torr passa hela ramen tillsammans och placera den runt din damm innan limning någon av delarna. Om du vill kunna ta ramen isär för lagring, välja borrning och bultning av PVC-slang till armbågarna.

Skärm

Skärmen kan enkelt bytas ut, och därför bör du inte spendera alltför mycket på det. En säsong eller två kommer att lämna den fylld med löv och skräp, liksom utsträckt och i behov av ersättning. Leta efter skärmmaterial avsett för återscreening fönstret skärmar i din lokala hem förbättring butik. Om du inte kan hitta en rulle som kommer att täcka din ram i ett stycke, kan två eller flera remsor läggas bredvid varandra och sys ihop med hjälp av en nål och fiskelina. Säkra skärmen genom att linda den runt varje ände av PVC ram och skruva till PVC med en skruv med en bricka, med en placerad var 6 inches runt omkretsen av ramen.

Stakes och spännband

Säkra din damm skärm runt din damm för att hålla den från att lyfta upp och bort i en storm. Detta kan göras billigt, men inte ett snyggt, med hjälp av ett par tegelstenar på varje hörn. Om du vill göra din skärm ser något mindre ointressant du kan använda tält stakes och zip-talet. Hammer insatserna i marken och fästa dem till dammen ramen med banden.

Anmärkningar om Construction

Vara säker på att skärmen inte hänger under vattenlinjen när locket placeras över din damm. Detta kan förhindra fisk från till ytan för luft, och få dem att drunkna. Om skärmen gör sag, ersätta screening, dra upp, eller höja den upp genom att placera tegel eller damm stenar under ramen. Efter en säsong eller två, kommer screening sag och börjar striden, ersätta det omedelbart. Om djur som tvättbjörn är särskilt besvärande i ditt område, kan du ersätta din screening med metallnät för ökad säkerhet, men med tillsats av materialkostnaden.