Hur man stoppar ärrbildning från brännskador

Hur man stoppar ärrbildning från brännskador


Du kan få mindre brännskador i köket medan matlagning, från solen, från att använda utrustning såsom en locktång och från heta artiklar såsom skållning kaffe. Burns skada oavsett hur liten och några brännskador kan lämna permanenta märken om inte korrekt och snabbt behandlas. Du kan behandla mindre brännskador och deras obehag hemma med hjälp av gemensamma hushållsartiklar och sunt förnuft.

Instruktioner

1 Placera det område som har bränts under kallt - inte kallt eller iced - kranvatten. Låt vattnet översvämma området och har det blöta Klädesplagg runt det skadade området. Ta bort alla kläder runt brinna.

2 Blöt området bränningen minst 20 till 25 minuter. Detta kommer att stoppa förbränningen av huden och gör att det känns bättre. Placera inte smör eller fett på en brända området.

3 Håll vattnet på områdes så länge som möjligt. Blöt en ren trasa i kallt kranvatten och håll den på brännskadan. När vattnet inte längre känns sval, blöt trasan igen.

4 Täck området löst med steril gasbinda. Använd inte bomullstussar eller något som kan fastna på huden.

5 Titta efter tecken på svullnad eller mer rodnad. Detta är den vanligaste orsaken till ärrbildning. Om du är i smärta, ta en over-the-counter smärtstillande medel, såsom acetylsalicylsyra, ibuprofen eller paracetamol.

6 Skydda brända området från solexponering under ett år. Tillämpa solskyddsmedel med hög solskyddsfaktor för att förhindra förändringar i hudens pigmentering.