Hur man designar en veranda taket

Hur man designar en veranda taket


En väl utformad veranda tak kan lägga till en hel del trottoarkanten överklagande till ett hem. En veranda ger en finish till nästan någon struktur, och det ger regn och snö skydd. Designen garanterar noggrann uppmärksamhet på detaljer, dock. Verandan måste se enad med byggnadskonstruktion, inte bara läggas på senare. Taklutningen och överhäng bör blandas harmoniskt med huset. Särskilda handen, såsom kolumner eller hög kvalitet armaturer, kommer att lägga en hel del att designen också.

Instruktioner

1 Använd en skissblock för att dra veranda taklinjer. Kontrollera vinklarna matchar hus taklutningar. Använda en sluttande pitch för veranda taket som är identisk med taklutningen ovanför den. Skapa en 30-graders pitch för veranda taket, till exempel, om huset taket ovanför det vinklar ner på en 30-graders stigning. Mät tak överhäng av huset, så att veranda överhäng är samma bredd.

2 Definiera tak och överhäng på rutat papper. Rita veranda storlek och bekvämligheter i detalj. Skissa den från flera vinklar för att säkerställa ett bra resultat. Rita veranda kolumner som är färdiga, till exempel, eller rita tegel inlägg du kommer att bygga. Prova olika alternativ för kolumner för att se till att designen är exklusiva och kompletterar huset i alla avseenden.

3 Utforma konstruktionen av ramen tak. Bekanta dig med skelettet ramen för en veranda tak, så din plan kommer att omfatta varje komponent. Installera taksparrarna på 16-tums centra, till exempel. Rita alla mantlar, blinkande och taktäckning i planerna. Använd asfalt bältros, plåttak eller ceder skakar som möjliga alternativ.

4 Inkludera rännor och stuprör. Rita dessa i detalj, så att de kan tillsättas vid rätt tidpunkt. Bifoga soffit områden, till exempel, och planerar att måla träslöjd innan du ansluter rännor och stuprör. Installera stuprör för att vara så diskret som möjligt. Inkludera stänk block för att fånga regn, och sätta dem bakom buskar, till exempel för att dölja dem från trottoarkanten vy.

5 Forskning material och armaturer som kommer att hålla sig väl. Köp tryckimpregnerat virke eller ceder, till exempel. Planerar att köpa högkvalitativa armaturer som ser lämplig för många år. Prata med en elektriker om routing elektriska ledningar till verandan taket genom yttre husväggar eller vinds områden. Plan för att omsluta undersidan av alla veranda-taksparrarna för att ge en veranda ett snyggare utseende från undersidan.