DIY Hur man bygger en Arbor eller Pergola

DIY Hur man bygger en Arbor eller Pergola


Hållare och pergola har en rik trädgårds historia. Används i trädgårdar i århundraden, dessa strukturer är utsmyckade liksom praktiskt. I en formell trädgård, är spindeln en bänk skyddad av ett galler tak täckt av klätterväxter. En pergola, ofta kallad en berså, är en gallerliknande struktur som täcker en gångväg eller uteplats eller fungerar som en övergångspunkt i trädgården. Konstruktion av en arbor-typ struktur kräver mindre än en dag och minimala leveranser.

Instruktioner

Konstruktion

1 Placera bågarna 4 fötterna isär, och skruva befintliga tvärstycken på toppen av varje båge.

2 Anslut bågar med sju 1- av 2-brädor brädor med skruvar i de befintliga hålen. Fäst sex flera brädor av samma storlek i mellan för extra stöd.

3 Använd en cirkelsåg att skära gitter bit i halv tvären; dessa bitar kan täcka de exponerade tillbaka delarna på vardera sidan av spindeln. Placera gallerlock på de exponerade kanterna och skruva in, med två skruvar per locket.

4 Mått för placering av fackverks bitar genom att hålla dem upp till de befintliga gitter bitar på bågarna. Märk kanterna där gitter paneler kommer att gå.

5 Fäst en L-konsolen med fyra skruvar. Placera gallret panelen i fästena, och anslut den till sidorna av bågen med åtta skruvar. Upprepa på andra sidan.

6 Lay sittplatser plankor på befintliga tvärstycken på varje båge. Fäst en 2- med 4-tums ombord horisontellt på baksidan av varje båge bakom sitt styrelse med fyra skruvar. Detta kommer att ge ytterligare stöd.

7 Starta växter på vardera sidan av spindeln. Att träna dem att klättra, använda ståltråd att fästa vinstockar gallret den första säsongen.