Hur man rengör en öppen spis i marmor

Hur man rengör en öppen spis i marmor


Marmor eldstäder kan ge till alla rum en känsla av lyx och värme utan eld ens vara tänd Skönheten i marmor har gjort det en föredragen dekorativt element, och dess överraskande hållbarhet har gjort det ett bra val för att konstruera eldstäder. Ofta tros vara extremt poröst, lätt att färga och svårt att ta hand om, inte marmor inte vara någon av dessa saker. En porös klippa av sten kan tätas, och du kan rengöra de flesta fläckar från en öppen spis i marmor med relativ lätthet.

Instruktioner

1 Om utsläppet är färskt, blot på vätskan med en ren, mjuk trasa. Om fläcken du vill rensa på öppen spis i marmor är torr, damma ytan av marmor med en torr, mjuk trasa tills den är fri från skräp.

2 Tillsätt en liten klämma av mild diskmedel till varmvatten. Doppa svampen i det varma vattnet, blöt och vrida ur överskottet. Torka fläcken, inte skrubba på det, men torka tre eller fyra gånger, torka med en ren trasa och undersöka öppen spis i marmor för att se om fläcken är borta.

3 För envisa fläckar som motstår rengöring med en fuktig svamp, använder en special marmor rengöringsmedel. Det spelar ingen roll vilken, så länge produkten har särskilt utformade för marmor; Läs ryggen varningstexter noga för att se till att det är. Följ instruktionerna noga, eftersom de flesta innehåller en mild slipmedel som kan skada den yta på din öppen spis i marmor.

4 Blot hela öppen spis i marmor torrt med en ren trasa. Ta bort skyddet din marmor tätningsmedel och häll en liten mängd på stenen. Med hjälp av en ren trasa, sprida tätningsmedlet över stenen i en cirkulär, polering rörelse. Göra detta tills stenen glittrar men utan att kännas våt vid beröring. Låt stenarna torka minst 24 timmar innan du använder öppen spis i marmor.