Hur mycket medicinska assistenter tjänar?

Hur mycket medicinska assistenter tjänar?


Att vara en medicinsk assistent är en givande ett meningsfullt arbete. Medicinska assistenter behövs nu mer än någonsin i sjukvården så detta är en bra tid att tillämpa. Lönen för en medicinsk assistent beror på din erfarenhet, plats och de uppgifter som du utför. För att vara en medicinsk assistent, måste du ha de rätta kvalifikationerna och personlighet. Det är ett krävande jobb som det är hårt arbete, men det finns olika faktorer som kan öka din inkomst.

År av erfarenhet

En medicinsk assistenter lönen är beroende på hur mycket erfarenhet de har. Till exempel skulle en medicinsk assistent som bara har börjat arbeta emot en lön på ca £ 13.900 per år. En medicinsk assistent som har arbetat i ungefär två år i Förenade kungariket förväntar sig att få £ 15.000. På samma sätt skulle en medicinsk assistent som har arbetat i mer än femton år har en högre lön på ca £ 32.000. Så erfarenhet är avgörande för att få en bättre lön.

Plats

Placeringen av din arbetsplats avgör också om den lön du får. Ett område med ett antal sjukhus innebär en ökad efterfrågan på medicinska assistenter därmed lönen konkurrensen är högre. Den typ av institut som du arbetar för också har en inverkan på hur mycket du tjänar. Till exempel kommer en allmänt sjukhus betala en annan lön än en privat vårdcentral. Ta dessa faktorer i beaktande när de ansöker om detta jobb.

uppgifter

De uppgifter som en medicinsk assistent gör påverkar hur mycket de får betalt. Vanligtvis behöver en medicinsk assistent kommer att bidra med patienterna: klä på sig, äta och dra blod för att bara nämna några. de emellertid också förväntas att hjälpa till med administrationen arbete ledande läkare. Detta kan inkludera inspelningen patientuppgifter på datorn, schemalägger möten och ta telefonsamtal. Det administrativa arbetet kan leda till en ökning av lönen beroende på vad som görs.

Skiftarbete

Skiftarbete kan påverka den medicinska assistenter lönen. Om sjukhuset är upptagen, kan extra personal behövas för att hjälpa till med arbetet. Du kan få ett uppsving i din lön genom att dra nytta av att arbeta på natten, helg eller en helgdag. Dessa dagar betalas med en högre hastighet eftersom de är unsociable. Det är viktigt att hitta rätt sjukhus om du är tillgänglig för obekväm arbetstid, eftersom en upptagen sjukhus kommer att behöva mer hjälp än en som inte är det.