Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär

Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär


Intrikata nedskärningar för en bricka installation är tillräckligt för att ge någon en huvudvärk, men det finns ingen anledning att kalla en professionell installatör. Även om vissa nedskärningar inte kan undvikas, liksom arbetar runt eluttag, många nedskärningar är valfria om du arbetar kreativt. Mät med ett måttband och överföra dimensioner rutat papper för att börja planera. Använd icke traditionella idéer för att göra din backsplash ett anpassat jobb.

Full Plattor med accenter

Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär


Använder utfyllnads metoder för ett snyggare utseende utan många skär i ändarna och under skåp. Plan för att fylla väggytan med så många fulla brickor som möjligt utan att skära. Skapa en gräns med färdiga dekorativa plattor lister eller remsor av förseglade trä. Alternativt, lägg till en rad av smala, dekorativa plattor mellan en eller flera rader. Rita layouten innan du installerar att lära sig hur mycket gap återstår efter att ha använt bara full kakel. Bara trim så nära gapet mätning som möjligt. Du kan behöva endast en rad av trim kakel, eller bygga ut med rader av trim och dekorativa stavformade plattor för att fylla större luckor. Efter injektering, dölja eventuella brister i ändarna med en sträng täta eller silikon. Alltid köpa 10 procent mer material än du behöver ta hänsyn till misstag och brutna plattor rekommenderar Tile Doctor.

Bredare fogarna

Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär


Utrymme fogarna sightly tjockare än normalt, vilket är effektivt när täcker ett brett kakel område eftersom små ökningar lägga upp. Reglera avstånd genom att infoga mynt som på kanten mellan plattorna, lägga till mer tills du når önskad tjocklek. Inte vidga fogarna mer än 1/4 tum för att förhindra flisning och misslyckas fogmassa. Även nonsanded injekteringsbruk är det traditionella valet för kakel, användning slipat injekteringsbruk för den extra styrka som krävs för fogarna bredare än 1/16 tum, förklarar Hometime.

Glas Mosaik Sheets

Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär


Använd ark 1-tums glasmosaikplattor i stället för typiska 4-tums plattor. Ark installera snabbt, och fogarna är raka och jämnt. Eftersom de enskilda plattorna är bara en tum torg, kan du skapa en kakel med full kakel och aldrig har mer än en 1-tums lucka för att trimma. Smala trim bitar är lätt tillgängliga i butiker, vilket gör det mesta av jobbet möjligt utan nedskärningar. Glas plattor är transparent, så kitt (bindemedel) ansökan är annorlunda. Efter utjämning kitt på väggen med en tandad spackel, släta åsar med murslev platta kant så linjerna kommer inte att visas genom plattor, som rekommenderas av This Old House.

alternativa material

Backsplash idéer i köket för att minska Tile Skär


Eliminera kakel skär helt och hållet genom att installera en alternativ kakel. Lysande koppar och rostfritt stål är tillgängliga via metall återförsäljare i cut-to-order ark. De kräver bara lim och en handhållen rullen att installera. Strukturerad metall finns även i ark eller torg. Plast plattor tillverkas i en rad olika färger och faux Patinas. De härmar övertygande gammaldags pressad tenn takplattor och installera med lim eller nubb. Trä med en hård yta skapar en varm kakel i en rustik kök, men det måste vara noggrant tätade i sömmarna, konstaterar Bob Vila.