Hur man gör en Chuppah

Hur man gör en Chuppah


Chuppah betyder "canopy" på hebreiska. Och det är precis vad en traditionell chuppah är: ett tak för bruden, brudgummen, rabbin och andra speciella människor i bröllopsfest stå under under ceremonin. Den representerar hemmet att paret kommer att göra tillsammans efter ceremonin. Det är en tradition med gamla rötter och kan vara en vacker, men ändå enkel, objekt för att bygga för ditt eget bröllop.

Instruktioner

1 Bestäm vilken typ av chuppah du vill ha. Den traditionella chuppah var bokstavligen ingenting mer än en mans bön sjal eller Tallis, knuten till fyra pinnar och höll upp under ceremonin av fyra av brudgummens vänner. Nu chuppah kan vara gjord av vilket material som helst som du vill. Många synagogor och tempel har chuppahs som är mycket mer omfattande och som de kommer att ge. Om du är gifta på en plats där du måste ta med egen chuppah, dina alternativ är oändliga. Det kan vara så enkelt eller så utsmyckade som du vill att det ska vara - vilket också gör det en återspegling av den typ av bröllop du vill ha.

2 Gör en enkel, traditionell chuppah. För denna typ av chuppah, allt du behöver för att hitta fyra pinnar av samma längd och brudgummens Tallis. Gå till din lokala hårdvara leverans butik och har virket avdelningen anpassade skära fyra bitar av antingen bambu eller sockerrör till den längd du önskar. En bra standardhöjd för en chuppah är 8 fot. Detta gör det lång nog för dem under det att känna sig bekväm, men inte så högt att det är otymplig för dem som håller den. På dagen för bröllopet, binda Tallis de fyra stolpar med hjälp av tzitzis (strängarna hängande från vart och ett av de fyra hörnen på Tallis). Fyra av brudgummens vänner kan sedan hålla polerna på plats under ceremonin.

3 Skapa en fristående chuppah. För att göra en fristående chuppah, börja genom att besöka din lokala järnaffär och få dem skär 8-meters bitar av PVC rörsystem för dig. Även om det, även plocka upp fyra stora terrakotta krukor och block av blomster planter skum. Dessa kommer att vara grunden för din fristående chuppah. Du kan bygga och dekorera dessa tjänster veckor före ceremonin, lämnar bara de sista detaljerna för att ta itu med på dagen för ceremonin. Måla PVC vilken färg du vill, och dekorera dem med blommor, grenar eller vinstockar. Ett besök till din lokala hantverk butik kommer att öppna upp en värld av designmöjligheter du kan välja mellan. En vanlig dekoration för dessa typer av chuppahs är löv och grenar, som trädet är en symbol som ofta förknippas med judiska bröllop.

4 Montera och slutföra din fristående chuppah. På dagen för bröllopet, sätta dina fyra tjänster på plats där bröllopet kommer att bli. Med hjälp av en stege, binda bönsjalen till de fyra hörnen på Chuppah inlägg. Eller så kan du använda ett annat material om du föredrar. Silke, dog duk och muslin är alla populära val för moderna, dekorerade chuppahs. Känn dig fri att vara kreativ.