Säsongs blommande växter

Säsongs blommande växter


En perenn blomma trädgård ger inte bara färg och doft för varvet, men ger oändlig variation för cut blomsterarrangemang. Många trädgårdsmästare tror att toppen av blomningen är våren och sommaren, men med god planering, är det möjligt att skapa en fyra säsong blomsterträdgård. Blanda ihop blommor som blommar på våren, sommaren, hösten och vintern för året runt färg.

Planering trädgården

Planerar en fyra-säsong perenn trädgård kräver några betydande förberedelser. För det första är det viktigt att observera solljuset på gården. Att veta hur mycket solexponering en webbplats får är nyckeln till att välja växter som kommer att överleva i det området. Det är också viktigt att välja en plats som gör det möjligt för många typer av växter planteras och har utrymme att växa. Med en fyra säsong trädgård, kommer växterna att vara i olika stadier av tillväxt och blomning under hela året. Deadheading blommor, skära ned föregående säsong perenner, gödsling, vattning, beskärning och ogräsrensning är uppgifter som kommer att krävas under hela året.

Vår

Våren är ofta kännetecknas av tidiga blommande blommor som börjar blomma precis när folk börjar hoppas vintern är över. Tidigt blommande perenner hjälper överbrygga klyftan mellan en vinterträdgård en sommar blomsterträdgård. Lenten steg (Helleborus orient) fyller trädgården med färgglada, klockformade blommor med början i slutet av mars. Denna anläggning når en genomsnittlig höjd mellan 15 till 18 inches och blommar färger varierar från grädde till blekgrönt till lavendel till Bourgogne. Fyll areorna under skuggande träd med Pasque blomma (Pulsatilla vulgaris) rekommenderar Iowa State University Extension. Denna låga växande perenna funktioner luddigt, vitt hår som täcker blomknoppar. Den blommar i lila, rödbrunt eller vita blommor. Under sommaren bildar Pasque blomma stora fröställningar, som sträcker sig sitt intresse till sommarträdgården.

Sommar

Sommaren är den perfekta tiden att plantera perenner med en lång blommande säsong, rekommenderar perenna specialist Larry Hurley av Behnke barnkammare. Sommar växter också lockar fjärilar, bin och fåglar till trädgården. Joe Pye Weed (Eupatorium maculatum) blomstrar med dusty-rose färgade blommor och når en genomsnittlig höjd över sex fot lång. För oväntat, blå blommor, växt Walkers låg kattmynta (kantnepeta). Dessa blommor börjar blomma i slutet av maj eller början av juni. Förutom att locka bin att pollinera trädgården är Walkers Low kända för att locka katter, som dess nära besläktad med kattmynta. Deadhead dessa sommar perenner ofta skära av uttorkade sommaren. Ofta kommer deadheading bidra till att uppmuntra en andra våg av sommaren blommar.

Höst

Under hösten, förlänga livslängden på blomsterträdgård genom att plantera några blommor som blommar från sensommaren till hösten. Mums (Chrysanthemum kultivatorer) är idealiska för höstblomsterträdgård eftersom dessa blommor är lätt tillgängliga i ett antal färger och kombinationer. Växt mammor under våren för en augusti blommar. Blommande kommer att fortsätta tills en hård frost. Gullris (Asteraceae kultivatorer) fyller hösten trädgården med färgglada gula blommor. Dessa blommor är torka-hardy, perfekt för områden där hösten är torr och sval.

Vinter

Vinterträdgården presenterar en av de mest utmanande säsonger för blommaträdgårdsmästarar. Många växter gå naturligt vilande eller dör under kalla vintervädret. Vinter-blommande iris (Iris Unguicularis) börjar blomma i november och fortsätter genom en hård frost. Bloom färger varierar från vitt till djupt lila. En annan bra perenn för vinterträdgården är Kaffer lily (Schizostylis coccinea). Från november till januari den Kaffer lily kommer att blomma i områden med milda vintrar. På andra områden, överväga att plantera lilja som en behållare anläggning, föra den inne under en hård frost. Lily blommar i en mängd röda familjen nyanser inklusive ljust rosa och brandbil rött.