Hur man gör en bildskärm kabel

Hur man gör en bildskärm kabel


Det finns tillfällen då det är mycket bekvämare att göra en monitor kabel än att släppa allt och gå ut och köpa en. Hålla ett par enkla verktyg till hands för möjligheten att skapa egna kablar på plats på några minuter. Vill du undvika trassel med en kortare kabel, eller behöver en längre kabel för att flytta skärmen runt på skrivbordet? Att bygga en egen VGA-kabel är svaret. Behöver ansluta en äldre bildskärm? Att bygga en anpassad CGA eller EGA eller Monokrom bildskärmskabeln kan vara det bästa svaret.

Instruktioner

1 Kapa kabeln till önskad längd, vilket möjliggör vissa slack när bildskärmen är ansluten.

2 Strip en tum av den yttre isoleringen från kabeln utan nicking de inre ledarna. Remsor approximativt 1/4 tum av isoleringen från var och en av de inre ledarna.

3 Montera en D-sub löda kontaktdon löda sidan uppåt i "Helping Hands" lödverktyg eller på någon form av improviserad hållare.

4 Sätt i en ledare i en av stiften i mitten av kontakten till fullt djup av kontakten. Tillämpa en varm lödkolv till ledaren där den möter kontakten. Medan du gör detta, tryck på spetsen av lodet till ledaren för att tillåta lodet att strömma in i kontaktdonet och fylla det liten kopp som håller ledaren.

5 Löd en ledare i varje stift på kontakten. Upprepa denna process på den andra änden av kabeln med hjälp av exakt samma färg för varje stift så att varje stift har en direkt anslutning till samma stift på den andra änden av kabeln.

6 Inspektera varje anslutning till att det finns gott om lod, men inte för mycket. Överdriven löda Kommer kort två stift tillsammans. Se till att det finns gott om isolering på ledarna, så att de inte kan kort under användning.

7 Fäst en huva i varje ände av kabeln.