De bästa Pedometers för promenader

De bästa Pedometers för promenader


Stegräknare räkna antalet steg du tar och är värdefulla verktyg att använda när man följer ett träningsprogram. De kan visa dig hur långt du kan gå och hur mycket du har förbättrats under loppet av ditt träningsprogram. Kredit för uppfinningen av stegräknaren går till Leonardo da Vinci, enligt American College of Sports Medicine, om dessa första enheterna var bristfällig och felaktig. Dagens stegräknare använder olika metoder för att ge dig den mest korrekta resultat.

Att förstå grunderna

Stegräknare faller typiskt i en av två grupper baserat på hur de arbetar, enligt American College of Sports Medicine. De har antingen en fjäderupphängd hävarm eller en accelerometer mekanism på insidan för att räkna steg. Fjäderupphängda typ studsar med varje steg du tar och tillfälligt skapar en elektrisk ström som räknar dina steg varje gång den ansluter. Accelerometer stegräknare läsa vissa typer av rörelser för att avgöra vilka räknas som steg och som inte gör det. Ofta denna typ är det bästa valet eftersom det ger mer exakta resultat, och skakningar eller stötar kommer det inte räknas som ett steg.

Välja dina funktioner

Särdrag spelar en viktig roll i valet av din stegräknare. Det bästa pedometer för dig beror på dina behov. En fotgängare kanske vill ha en enkel stegräknare som bara räknar steg medan en annan vill veta avståndet hon är täckt och hur många kalorier hon bränns. Din stegräknare bör innehålla någon av dessa funktioner du känner kommer att gynna dig mest och motivera dig att hålla promenader. Skärmen ska vara lätt att läsa, och stegräknaren ska klippa eller bandet på ett bekvämt sätt som inte kommer att störa din normala steg när man går.

Att hitta den bästa Stegräknare

Priserna för stegräknare varierar beroende på antalet funktioner och stegräknare noggrannhet, men från och med februari 2009 MayoClinic.com noterar en basmodell kostar under £ 13. Högre från stegräknare kan ge mer exakta resultat, men detta varierar mellan stegräknare. Den bästa metoden är att testa stegräknaren innan du gör ett köp. Eftersom detta inte alltid är möjligt, kan läsa recensioner på nätet från Amazon.com eller ConsumerSearch.com ge dig en idé om en specifik stegräknare är värt priset. Efter beslutar om en prisklass och de grundläggande funktionerna du behöver, rekommenderar MayoClinic.com kontrollera att stegräknaren och dess klämma eller rem ser robust och tålig. Det bör också vara lätt att använda och skärmen ska vara lätt att läsa på ett ögonblick, både när du använder den och efteråt.