Vocal Distortion effekter med Audacity

Vocal Distortion effekter med Audacity


Audacity, öppen källkod ljudredigering ansökan, kommer med en hel verktygslåda av effekter som modifierar ljudinspelningar. Genom att skikta dessa effekter kan du uppnå en nästan obegränsad mängd vokala snedvridning, från en robot klang till en satanisk muller. Audacity kan du förhandsgranska dessa effekter utan att behöva gå igenom en lång rendering process, så att du kan justera inställningarna effekter av örat innan du begår dem.

Pitch Effekter

Audacity är "Change Pitch" effekt, finns under menyn "Effekter", gör det möjligt att förskjuta tonhöjden för en röst uppåt eller nedåt utan att ändra tempot för inspelningen. Frekvensändringar större än cirka 8 procent definitivt börja förvränga rösten. Till exempel kan flytta planen upp 15 till 20 procent gör en manlig röst ljud tydligt kvinnliga. Växling tonhöjden ner 30 procent ger röst en bestämd demonisk bas.

efterklangseffekter

Audacity är "GVerb" effekter ger dig många sätt att justera reverb på en högljudd inspelning. Ställa in "rummets storlek" upp till 200 eller mer och ger reverb en "Early Reflection" nivå på cirka 6 dB kan göra rösten låter kusligt ihålig, som om det kommer från insidan av en tunnel.

Wahwah effekter

Den "Wahwah" effekt är utformad för att ge en wah-typ snedvridning av instrument som gitarr, men används på röst kan ge en science fiction-typ distorsion. Snedvridningen är mest uttalad när LFO frekvens, djup och resonans värden sätts upp i närheten av de högsta möjliga värden.

vokoder Effekt

Den "Vocoder" -effekt kartor rösten i vänster kanal på en "bärvåg", som kan vara någon form av kontinuerligt ljud i den högra kanalen. Du kan skapa ljud från menyn "Skapa" för att skapa olika bärvågor. Med hjälp av ett vitt brus bärvåg gör rösten låter grova och statiska fyllda; med hjälp av en sågtandad ton våg gör rösten låter främmande.