Den kemiska sammansättningen av närings Agar

Den kemiska sammansättningen av närings Agar


Biokemister odla mikrober på klart planglas av en petriskål sannolikt att använda en bas av agar att odla mikrober. Flera typer av agar förekommer, och alla har specifika tillämpningar för vilka de bäst används. Näringsagar kan användas för odling av ett stort antal olika mikroorganismer; Men, är det inte känt att odla dem alla.

Agar Kommer från Alger

Agar som ett ämne kommer från bearbetade rödlila havsalger som växer i både Kalifornien och Asien. Agar tillverkningsprocessen innebär först kokning av alger, som lämnar en gel-liknande socker ämne som kallas galaktos när de kyls. Agar är oftast förknippas med laboratorier som använder det som ett medium för att odla bakterier och andra mikroorganismer. Detta beror på agar produktion ger en steril miljö för forskare att odla kulturer av mikroorganismer för att studera.

Agar Nutritionfaktan

Agar mindre känd av laboratoriet som livsmedelstillsats på grund av dess förtjockande egenskaper och brist på smak. Agar, som gelatin, tjocknar gelé och kan också tjockna såser, soppor, glass och drycker. Agar i sig har inget näringsvärde, saknar kalorier, fett, kostfiber, protein och kolhydrater. Agar kan också användas som behandling för att tyger och kan hittas i kosmetika.

Näringsagar Innehåller Nötkött

Näringsagar växer den bredaste utbud av mikroorganismer och svampar. Av denna anledning är näringsagar anses vara en föredragen substans för växande kulturer i laboratoriet. Näringsagar är tillverkad av en kombination av agar, nötköttextrakt och pepton, som härrör från mjölk. Näringsagar är därför en "komplex" ämne, eftersom även det är känt vilka ingredienser göra det, de exakta kemiska egenskaper är okända, eftersom det kan finnas betydande variation i vad som gör upp köttextrakt.

Andra typer av agar

Flera andra varianter av agar förekommer och kommer från blandning av vanlig agar med ytterligare ingredienser. Chokladagar kommer med tillsats av fårblod till agar. Neomycin agar innehåller ett antibiotikum och kan hittas i vissa over-the-counter krämer och salvor, eftersom det dödar vissa bakteriestammar. Sabourad agar kan inte användas för att odla bakterier på grund av dess låga pH; men det är ett utmärkt medium för att odla kulturer av svampar.