Hur man bygger en dörrkarm och Brick Mold Entrance Door

Hur man bygger en dörrkarm och Brick Mold Entrance Door


Entrédörrar är vanligen tyngre än deras inre kusiner. Många nya bostäder kommer att ha 2-by-6 ytterväggar, så jamb är bredare; vara noga med att kontrollera. De också kan vara tillverkade av ett 1/2-tums lager kontra 3/4-tums typisk för invändiga sidostycken. Att göra jobbet så enkelt som möjligt, börja med en prefab jamb kit, som kommer med dörrstopp gjutning fäst och sidoposter hack för att ta emot huvudet. Tegel mögel kan köpas i färdigskurna kit för att passa bredden och höjden på din dörr för alla 80-tums höga dörrar.

Instruktioner

1 Skär jamb header längd, 1/4-tum bredare än din dörr, med hjälp av en kraft geringssåg. Montera de tre delarna av jamb ramen genom limning och spikning horisontella jamb huvudet i spåren i de vertikala sidoposter använder 16d inramning naglar.

2 Fäst tre bitar av din pre-cut tegel mögel på utsidan av jamb ramen. De två vertikala sidostycken bör ställas in med 45 graders skarvar på toppen. Montera den övre delen, som är gerade i båda ändar, mellan dem att anpassa vertikaler för placering på jamb. Nail formen på plats med två-tums yta naglar placerade var 12 till 16 inches.

3 Mät inner dimensionen av sidokarm direkt under huvudet och justera jamb benen så att avståndet mellan deras nedre ändar matchar det. Fäst prefab jamb tröskeln till botten av sidoposter med hjälp av en 5/8 tum behandlade däck skruvar.

4 Lägg dörren inuti sidokarm med sin övre kant 1/4-tum under bottenytan av sidokarm huvudet. Mark gångjärn positionerna 1 fot ner från toppen och upp från botten och i mitten av dörren på framsidan av dörren och i samma position på kanten av jamb. Ta bort luckan från ramen.

5 Separera gångjärnen genom att ta bort stiften. Tryck på en skruvmejsel upp genom botten för att slå dem loss. Placera en gångjärnsplatta i varje position och markera dess kontur på kanten av dörren och på framsidan av den jamb. Använda ett stämjärn för att avlägsna materialet inuti varje kontur till ett djup av 1/8-tums.

6 Fäst en halv gångjärn till var och en av de tre positionerna i karmen och den motsatta delen av gångjärnet i motsvarande position på kanten av dörren med hjälp av 3/4-tums träskruvar. Ställa dörren tillbaka in i ramen, rikta in gångjärn och driva stiften tillbaka in i dem med en hammare från toppen av varje gångjärn.

7 Ställ dörren centrerad i öppningen, tegel mögel på utsidan. Driva en spik genom det övre tegel mögel i ramen för att hålla dörren upprätt.

8 Placera en nivå på kanten av den gångjärnssidan jamb. Justera botten av jamb in eller ut till nivå den. Kil shims bakom planat jamb bakom de övre och nedre hörnen och i mitten, precis ovanför mittgångjärnet. Spika genom sidokarm och shims i ramen. Upprepa utjämning, mellanlägg och spika på ratten sidan jamb.