Hur Seed Blå Grama Gräs

Hur Seed Blå Grama Gräs


Blå grama gräs tål torka samt jord som innehåller vissa salthalt och alkalinitet. Men det inte gå bra med skugga, sur jord eller översvämning. Det är en perenn, varm-säsongen gräs som är vanligt i sydväst och Great Plains regionerna av Förenta staterna. Du hittar den växer på bergssluttningar och öppna slätter. Blå grama gräs behöver inte mycket vård. Den är slitstark och blandar väl med buffelgräs. När sådd blå grama gräs, är det viktigt att förbereda sida ordentligt.

Instruktioner

1 Seed blå grama i början av året för att ge det tid att mogna. April till juli är en bra tid, enligt Colorado State University.

2 Luckra upp jorden till ett djup av fyra till sex inches. Tills kompakte marken för att skapa luftfickor under ytan av jorden. Detta kommer att bidra till den blå grama rötterna växer längre.

3 Ta bort skräp, såsom ogräs, stenar och grenar flera veckor innan plantering. För mer ihållande ogräsproblem, tillämpa ett ogräsmedel. Utan att slutföra det här steget tillräckligt långt i förväg, kan det påverka gräset.

4 Fyll en mekanisk eller handspridare med blå grama gräsfrö. Använd den metod bidrar till storleken på din gård. Frö blå grama gräs med en hastighet av 3,63 till 5,44 pund per acre eller 1,36-2,27 Kilogram per 1000 kvadratfot.

5 Rake varvet försiktigt för att sprida den blå grama gräsfrö jämnt över marken. Det behöver inte mer än 1/4-tums av jord för att hålla den på plats och främja groning.

6 Vatten gräsfröna att hålla jorden fuktig. Om du håller jorden varm nog och fröna adekvat vattnas, kommer blå grama gro i fyra till sex dagar.

7 Ge din gräsmatta vatten för att avvärja sommar dvala. Medan blått grama inte behöver det, är idealisk två till fyra inches total vattning (mellan nederbörd och manuell bevattning) per månad.

8 Ge din gräsmatta upp till 0,907 pund av kvävegödsel per 1000 kvadratfot. Använd den en gång om året i slutet av våren eller sommaren. Inte befrukta det efter den 1 augusti.