Vilka är de delar av en skottkärra?

Vilka är de delar av en skottkärra?


Skottkärra, en kinesisk uppfinning, har utvecklats under åren från en rå men effektiv träföremål till en strömlinjeformad verktyg som används av byggnadsarbetare, trädgårdsmästare och människor som i allmänhet arbetar utomhus. Material för att göra skottkärror kan ha ändrats, men deras användbarhet har verkligen inte.

hjul

Den moderna skottkärra har i allmänhet en stor, luftfyllda hjul, men nyare, tyngre kraftiga skottkärror som används i byggbranschen har två luftfyllda hjul för ökad stabilitet och är speciellt utformade för att hantera större laster. Som med bildäck, skottkärra däck finns i olika storlekar.

brickor

En skottkärra bricka eller fack kan vara av stål, plast, trä eller till och med duk, såsom i hopfällbara skottkärror som kan vikas för att underlätta lagring och manövrerbarhet. Brickorna finns i olika storlekar från 4 till 12 kubikfot, till exempel, och kan ofta bytas ut utan att behöva köpa en helt ny skottkärra.

handtag

Skottkärra handtag kommer i par och är gjorda antingen av trä eller metall. De varierar i längd från 36 till 60 inches, beroende på storleken av den skottkärra facket. Handtagsändarna ofta täcks av glasfiber, vinyl eller plastgrepp för bättre hantering.

Blandade delar

Det finns några andra, mindre delar för en skottkärra samt, såsom två böjda, metall hängslen nedanför botten av den övre delen av papperskorgen. Dessa fungerar som står eller bromsen så att skottkärra på plats när den inte används. Det finns också fästen på vilket däcket är fäst.

Förebyggande / Lösning

Det är lätt att tappa kontrollen över en skottkärra som har överfyllda eller rullas neråt med en tung last. För att förhindra detta, bör belastningen i facket centreras och balanserade på hjulet för att maximera kontroll.