Hur man spelar arabiska skalor på gitarr

Hur man spelar arabiska skalor på gitarr


Även om det finns många skalor som väcker ljudet i Mellanöstern, finns det ett särskilt att västerländska musiker tänker på som "arabiska skala." Denna skala är tekniskt en relativ läge för harmoniska mindre omfattning, eftersom det börjar den femte tonen i den harmoniska mindre omfattning och löper fram till denna anmärkning når sin oktav. Allt detta kan låta ganska komplicerat, komponera arabiskt klingande musik med denna skala är egentligen bara en fråga om att spela rätt toner över rätt ackord.

Instruktioner

1 Lär harmonisk mollskala. Den harmoniska mollskala är en liten skala med den sjunde graden höjde ett halvt steg. Noterna i en A harmonisk moll skala, till exempel, skulle vara A, B, C, D, E, F och G #. Denna exotiska klingande skala kan öppna många nya musikaliska vägar.

2 Spela den harmoniska moll skala, med början från den femte anmärkning och slutar på sin oktav. Detta är den arabiska skalan. Den arabiska skalan härrör från A harmonisk moll skala skulle läsa EFG # ABC D. För att spela denna skala på en gitarr, du skulle drabba öppna låga E-strängen, det första bandet av E-strängen, den fjärde bandet av den öppna E-strängen , öppna en sträng, det andra bandet av den En sträng, den tredje bandet av den En sträng, den öppna D strängen och avslutas den andra bandet av D strängen (oktav av grundtonen).

3 Införliva skalan till varje tangent. Att lära sig att spela arabiska skala i varje tangent kommer att göra det mycket mer användbar. Det är också bra att lära sig att spela det på så många olika ställen som möjligt.

4 Practice spelar skalan över olika ackord och ackordföljder. Det bästa sättet att bemästra någon skala är att använda den i musikaliska inställningar.