Hur man rengör terrakotta golvplattor

Hur man rengör terrakotta golvplattor


Terrakotta har använts i århundraden som ett medium för skulptur, keramik och byggmaterial. Utseendet på fint siktat, röd lera är omisskännlig när sparken och det tillför en gammaldags charm inomhus och utomhusgolv. Inte bara terrakotta ser bra ut, är det också hållbart och lätt att rengöra. Regelbunden moppning med en mild tvål och lite varmt vatten är allt som i allmänhet behövs för att hålla din terrakotta i toppskick.

Instruktioner

1 Svep terrakotta klinkers med en kvast, eller använda ett vakuum med en borste för att avlägsna lös smuts eller skräp på kakel yta. Ta bort så mycket löst material som möjligt innan du börjar sög.

2 Tillsätt 5 ml (1 tsk) av mild tvål till en hink med varmt vatten. Använd en trasa mopp för att rengöra stora delar av terrakotta. Byta vatten, och lägga till nya tvål mellan om vattnet blir för smutsig.

3 Tillsätt fem droppar tvål till sprutflaska fylld med vatten. Tillämpning av renare till terrakotta klinkers med en sprayflaska fungerar perfekt för mindre områden. Generöst spraya brickor med tvål blandning och torka terrakotta klinkers ren med en mikrofiberduk de.

4 Använd en hård skurborste för att rengöra kraftigt nedsmutsade områden. Terrakotta kan besprutas med tvål och vatten blandning, skrubbas med en styv borste och torkas rena med en mikrofiberduk.

5 Blanda en pasta av bakpulver och vatten i en liten skål för avlägsnande av tung fläckar på terrakotta klinkers. Pastan kan appliceras med en skrubber svamp eller hård skurborste. Skölj därefter och torka med en mikrofibertrasa.