Tidiga Bältros Symptom

Tidiga Bältros Symptom


Herpes zoster, allmänt känd som bältros, är en hudåkomma som uppstår när barndomen vattkoppor viruset återkommer hos vuxna. Bältros är röda blåsor som kliar och orsakar smärta. Det drabbade området av bältros är ganska liten i jämförelse med vattkoppor, som verkar över hela kroppen. Bältros körs vanligtvis längs en ​​nerv på endast en sida av kroppen.

förebud Stage

Den prodromala stadiet är den första och vanligaste skede av bältros. Under detta skede kan du uppleva brännande eller domningar i huden och obehag i ryggen och bröstet. Influensaliknande symtom kan också visas, inklusive magbesvär, svettning, diarré och feber. Under detta skede, många drabbade människor förväxlar bältros med någon annan sjukdom.

aktiv Stage

Det är i detta skede som ett utslag börjar synas. Blåsor utvecklas på vägen av nerven, men endast på vänster eller höger sida. Det kommer att vara flytande inuti blåsor som kommer att gå från klar till dystra. Blåsorna kan så småningom öppna och sekret vätska. Blåsorna bör läka över inom en vecka. Utslagen bör försvinna och läka inom två till fyra veckor.

postherpetisk neuralgi

Postherpetisk neuralgi varar allt från 30 dagar till ett år. Symptomen på detta stadium smärta, rodnad, klåda och känslig hud. Detta skede är ofta den mest smärtsamma för människor.

bältros Symptom

De vanligaste ytterligare symptom på bältros är feber, huvudvärk, frossa, svullna lymfkörtlar, känslig hud och magbesvär. Dessa symtom är mycket vanliga med andra sjukdomar, vilket är varför bältros är lätt misstas för något annat.

Behandling och förebyggande

Det finns ingen absolut botemedel mot bältros, men det finns sätt att minska smärtan och varaktigheten av ett utbrott. Dessa inkluderar antivirala läkemedel såsom acyklovir eller valacyclovir; over-the-counter smärtstillande medel såsom acetylsalicylsyra eller ibuprofen; och anti-kliar krämer och Zostrix grädde.