Hemgjord TV lift

Hemgjord TV lift


När du har splashed på en top-of-the-range platt-TV du behöver hitta ett hem som på lämpligt sätt speglar sin prakt. Du kan köpa speciella tabeller för din nya skärm och platta skärmar är utformade för att hänga på en vägg som en bild i ett galleri. Men för att verkligen gå för den lyxig touch, vad sägs om en hiss som mjukt höjer skärmen ut ur skåpet eller bord. När du är klar att titta på TV, kan du returnera den till skåpet och ut ur området. Från och med 2011, kommer det att kosta dig runt £ 325 för att köpa en, eller så kan du följa denna guide för att göra din egen.

Instruktioner

1 Välj om du vill göra ett nytt fall eller anpassa några gamla möbler. Skrivbord och köksskåp kan vara rensad för detta ändamål med framsidan av lådorna fasta tillbaka på som en fasad. Det måste finnas en plats i toppen för att låta skärmen in och ut ur lådan. För en riktigt slät utseende, bygga ett lock på toppen som kommer att öppna och stänga som TV stiger och faller.

2 Fäst båda två och fyra skivor på insidan av behållaren och fäst räckena till dem. Fast spik eller limma plywood till de två-för-fyra för att ta vikten av konsolerna och skärmen.

3 Gör en plattform för TV inuti behållaren. Det måste passa mellan två och fyra och kunna röra sig smidigt i rutan.

4 Fäst DC linjärt ställdon till plywoodskiva. Motorn bör vara fäst vid botten av behållaren med hjälp av en konsol. Ställdonets stav behöver ansluta till ply-skiktet så långt upp arket som möjligt.

5 Anslut nätadaptern till ställdonet. Adaptern behöver minst fem och högst 10 ampere att köra. Det måste vara denna nivå av säkerhetsskäl.

6 Anslut brytaren och fjärrkontrollen så att den slår på och av lyftmekanismen. Följ instruktionerna som medföljer maskinen du har köpt.

7 Anslut allt till ström via 12-volts-uttag och testa hissen. Om allt är i funktionsdugligt skick, då du behöver bara ansluta din TV och sätta den på plats för att njuta av din nya leksak.