Hur man använder Plug Cutters

Hur man använder Plug Cutters


Träpluggar används ofta i snickeri och träbearbetning för att dölja skruvarna synliga från träets yta. Skär träpluggar till rätt storlek från din egen virkesförsörjning, istället för att köpa dem på den lokala hemservice butik, kan du spara pengar och bidra till att säkerställa kontakten färgen matchar perfekt till träytan. Med hjälp av en plugg kniven för att klippa dina hemlagade träpluggar kanske låter utmanande, men med rätt verktyg och lite know-how, bör processen gå smidigt. Följ dessa steg för att lära sig hur man använder plug fräsar.

Instruktioner

1 Kontrollera kontakten cutter noggrant för slitage eller defekter, såsom sprickor eller utslitna ner tänder. Med hjälp av en defekt plugg cutter kan resultera i ett dåligt färdiga trä plugg. Byt kontakten cutter om sådana defekta tecken är uppenbara.

2 Placera den långa änden av pluggen cutter eller arbor, i gripanordningen enligt pelarborrmaskin, som kallas en chuck. Kontrollera tillverkarens anvisningar för kontakten cutter att bestämma rätt djup för att ställa in pelarborrmaskin. Djupet kontrollen bestämmer storleken på hålet som borren pressen kommer att borra.

3 Placera en bit skrot trä som är tjock, bred och tillräckligt länge för att ge den önskade trä kontakten storlek, på den platta änden av pelarborrmaskin, kallas sängen. Placera centrum av scrapwood direkt under plugg cutter.

4 Slå på pelarborrmaskin på. Håll kontakten cutter stadigt med båda händerna och sänk den så att den sänker direkt på mitten av skrot trä. Borra genom skogen med kontakten cutter tills önskat djup har uppnåtts för trä plugg. Lyft kontakten cutter tillbaka upp och stänga av pelarborrmaskin.

5 Ta bort skrot trä från borren. Skrotet trä kommer att präglas av kontakten cutter i den önskade formen på kontakten. Använda en vertikal bandsåg för att skära bredden på trä runt märket. Den återstående trästycket bildar din trä plugg.