Hur man installerar en jordstav i berggrunden

Hur man installerar en jordstav i berggrunden


En jordstav är en metallaxel eller ett rör --- ofta koppar --- som används för jordning. Jordning är processen för att skapa ett medel för att avleda farliga nivåer av spänningar. Detta sker ofta genom att rikta den elektriska laddningen i ett föremål eller andra omständigheter som kan absorbera en stor mängd ström. Jordspett används för att hjälpa direkt den elektriska laddningen i ett objekt (i allmänhet jorden). Jordspett kan ansluta med berggrunden, men kan inte grävas genom berggrunden. Följande är instruktioner för hur man installerar en jordstav där berggrunden.

Instruktioner

1 Hitta en plats för din jordstav. En jordstav används som en ledare för att skydda torn eller hus från åsknedslag. Som ljusare slår stången i stället för objektet (t.ex. ett hus), bedriver metallstången el i jorden, vilket gör blixtstrejken ofarliga.

2 Gräv ett hål i smutsen där du vill att jordstav. Hålet behöver inte vara djupt, men den djupare du har det i början, desto lättare ditt jobb kommer att bli. Omkretsen av hålet inte heller behöver vara stor, bara tillräckligt nog för dig att gräva lite mer om du behöver.

3 Häll tillräckligt med vatten i hålet för att fylla en stor del av hålet. Låt vattnet sitta i några minuter, sedan gräva lite djupare. Fyll hålet med vatten igen (om det behövs) och låt det sitta i några minuter.

4 Skjut jordstav i marken några inches i taget. Ta bort jordstaven, och låt vattnet rinna djupare. Om du vill kan du gräva djupare en tredje gång, men som förmodligen kommer att vara gränsen för hur mycket du kan gräva för hand. Efter den tredje gräva, bara använda jordstav och vattenmetoden för att infoga jordstav. Se till att det alltid finns tillräckligt med vatten i hålet för att fukta smuts. Fortsätta att driva stången i djupare som marken mjuknar, och dra ut stången för att låta vattnet rinna i djupare.

5 Om du träffar fast (säng) sten innan du har nått 8 fot, måste du lägga till flera remsor av koppartrådar för att hjälpa skingra avgifterna. Fäst ena änden av en längd av koppartråd till marken stången, och gör en cirkel runt stången som är ungefär 3 fot i diameter. Denna tråd behöver inte bli begravd, men det är bättre och säkrare om det är; ju närmare det är till berggrunden desto säkrare blir det.