Felsökning en Ecotec tändspole

Felsökning en Ecotec tändspole


Du kan felsöka en Ecotec varumärke tändspole dig att spara pengar och eventuellt diagnostisera en stirrande problem. Ecotec tändspolar finns i många amerikanska bilar och är ansvarig för att öka spänningen från bilens batteri till en nivå som kan antända bränsle förbränning i motorn. Inuti rullhylsan är en primär och en sekundär spole av tråd. Varje måste testas för korrekt motstånd för att vara säker på att det ger rätt spänning.

Instruktioner

1 Slå på digital multimeter. Se till att mätning uppringnings pekar på kapital grekiska bokstaven omega som representerar ohm. Ohm är enheten för motståndet.

2 Anslut den positiva (röda) tråd av multimetern till den yttre, positiva polen på tändspolen. Tryck den negativa (svarta) tråd av multimetern till den yttre, minuspol tändspolen. Motståndet läsa på skärmen är för primärspolen. Om avläsningen inte mellan 0,75 och 0,81 ohm ersätter tändspolen.

3 Tryck på svarta tråd av multimetern till centrum minuspol tändspolen. Motståndet läsa på skärmen är för sekundärspolen. Om avläsningen inte mellan 10.000 till 11.000 ohm ersätta tändspolen.