Yamaha 150 Utombordare specifikation

Yamaha 150 Utombordare specifikation


Japan-baserade Yamaha Motor Company expanderade först in i tillverkning av motorer för båtar på 1980-talet, sedan dess har lanserat en rad motorer. Dess 150 utombordsmotor är lämplig för användning på en rad fritidsbåtar, inklusive motorbåtar, och erbjuder upp till 150 hästkrafter.

fysiska mått

Yamahas 150 utombordsmotor väger 216kg eller 261kg. Det finns med en skaftlängd på antingen 20 inches eller 25 inches, med 15 tänder på dess drivaxel. Medan bränsletank varierar, kommer motorn med en standard bränsletank kapacitet på 5,2 liter. Dessutom finns det 24 propeller storleksalternativ för F150, med propellrar som sträcker sig från 13 inches till 27 inches som kan monteras på motorn.

Teknik

De fyrcylindriga F150 motor erbjudanden, som namnet antyder, en topp 150 hästkrafter, med lägsta och högsta varvtal för helt öppet gasspjäll driften av 5000 och 6000 respektive. Inom själva motorn, finns det en förbränningskammare förskjutning av 2,270cc, eller 162,9 cubic inches, medan motorn kommer med ett utväxlingsförhållande på 2 till 1 och ett kompressionsförhållande på 9,0 till 1.

Standardfunktioner

F150 har ett stort utbud av standardfunktioner inriktade på att hjälpa motorn sticker ut från mängden. Dessa inkluderar en korrosionsskydd, Yamahas "Prime" chokefritt startsystem, minskning tomgång buller och EFI (elektronisk bränsleinsprutning) --- som utnyttjar en inbyggd mikrodator för att analysera och justera bränsle-to-air kvoterna i syfte att öka förbränningseffektivitetsnivåer. På en mer praktisk anmärkning, F150 har ett brett utbud power trim och tilt, vilket gör att motorn kan höjas och sänkas med lätthet medan båten är på trailern.

tillval

Liksom att välja rätt propeller storlek för att passa dina behov, är du också möjlighet att investera i en rad olika valfria funktioner. Dessa inkluderar en multifunktionell hastighetsmätare, bränslehantering mätare, en varvräknare och en specialdesignade motorstopp-switch snodd.

Garanti

Yamaha erbjuder en treårig garanti på sin F150 utombordsmotor för "begränsad fritidsbåtar" användare. I jämförelse, om motorn används för kommersiella ändamål, då garantin är bara bra för ett år.