Hur kan man förhindra algtillväxt på en tegelsten uteplats

Hur kan man förhindra algtillväxt på en tegelsten uteplats


Alger, mossa och mögel kan blomstra på tegel uteplatser i fuktiga, skuggiga platser. Brist på solljus från överhängande träd och tät vegetation uppmuntrar algtillväxt på tegel uteplatser. Alger kan förstöra utseendet på din uteplats, vilket landskap och trädgårdar att visas misskött och försummade. Deras hal konsistens gör också uteplatser farligt att gå på. Dock kan vissa tekniker effektivt bort alger från tegel uteplatser och förhindra framtida tillväxt.

Instruktioner

1 Svep uteplats med en styv kvast att rensa skräp och lossa befintlig alger.

2 Blanda klorin och vatten i en plasthink. Spraya tegel och närliggande vegetation med vatten från en trädgårdsslang för att skydda dem från blekmedel avrinning.

3 Doppa en nylonskurborste i den utspädda blekmedelslösningen. Skrubba tegel med blekmedel lösning för att motverka algväxt på uteplatsen.

4 Skölj uteplats med vatten från trädgårdsslangen för att tvätta bort blekmedel lösning. Blot blocken med handdukar tills den är helt torr.

5 Klipp tillbaka hängande trädgrenar och vegetation med hjälp av sekatör. Exponera uteplats gott om direkt solljus för att avskräcka algtillväxt.

6 Flytta någon närliggande sprinkler som sprider vatten på uteplatsen. Flytta sprinkler längre bak för att förhindra att fukt på uteplats.

7 regelbundet sopa uteplats med en styv kvast för att avlägsna organiskt avfall som alger kan livnära sig på, såsom grenar och löv.

8 Lägg remsor av kopparbelagd plåt längs omkretsen av uteplatsen för att ytterligare förhindra algtillväxt. Stick metallremsorna till tegelstenar med höghållfast konstruktionsbindemedel. Applicera limmet enligt tillverkarens anvisningar på produktens etikett. Koppar, som är giftigt för alger, kommer läcka ut av remsorna i små mängder och förhindra tillväxt.