Hur man byter draglinan på en Briggs & Stratton Gräsklippare

Hur man byter draglinan på en Briggs & Stratton Gräsklippare


Briggs & Stratton bygger en mängd små motorer för användning i gräsklippare, snöslungor, fräsar och andra trädgårds elverktyg. Medan några av dessa Briggs & Stratton-modeller har en elektrisk startmotor, de flesta av dessa motorer startas genom att dra i en draglina som är lindad runt en fjäderbelastad remskiva. Skulle sladden någonsin skadas eller gå sönder, kan du ersätta draglinan på en Briggs & Stratton gräsklippare i några minuter med några grundläggande handverktyg.

Instruktioner

1 Dra på den svarta gummistövel som täcker spetsen av tändstiftet för att koppla bort tändkabeln från tändstiftet.

2 Lossa och ta bort de tre skruvarna som håller start höljet på toppen av motorn. Lyft bort kåpan och placera den upp och ned på ett arbetsbord.

3 Håll höljet med ena handen och rotera remskivan i mitten av höljet moturs med den andra handen tills det tar stopp vrida. Kläm remskivan på plats med ett par breda käft vice grepp tång.

4 Ta på knuten i knut hål nära mitten av skivan, och dra ut den trasiga delen av draglinan. Ta bort handtaget och fångststången från den andra halvan av den brutna draglinan.

5 singe ändarna av nya draglina med en tändsticka. Glida i handtaget över en ände av draglinan. Knyt en knut runt fångsten stången på samma ände av draglinan, sedan dra i handtaget tätt mot fångststången.

6 Sätt i den andra änden av draglinan i hålet i start svepning, styra sladden i remskivan och mot knut hålet. När sladden visas i knut hålet, dra ut om en fot av slack med tång.

7 Knyt en knut i slutet av den exponerade draglinan. Dra sladden från utanför starthölje för att ge plats knuten i remskivan.

8 Släpp breda käft vice grepp tång och låta remskivan rekyl och spola tillbaka sladden runt trissan.

9 Byt start kåpan på motorn, och säkra den genom att dra åt de tre skruvarna. Anslut tändkabeln till tändstiftet.