Egyptiska Vapen & Verktyg

Egyptiska Vapen & Verktyg


De tidigaste bosättarna anlände omkring 5000 f.Kr. i vad som nu kallas Egypten. Den sofistikerade kultur många människor tänker på som "gamla Egypten" först uppstod runt 3000 f.Kr., enligt "Ancient Egypt" av George Hart. Men lika sofistikerad som de var, folket i denna kultur byggde sina städer, arbetade deras land och kämpade deras krig med enkla verktyg och vapen som de gjorda av trä, sten, koppar och brons.

Den egyptiska militären

Militären blev viktigt att de gamla egyptierna omkring 3000 f.Kr., rapporterar en artikel i Tour Egypten. Egyptierna åtog främst militära kampanjer för att bekämpa inbördeskrig, säkra resurser, skydda sig från inkräktare och skapa buffertzoner mellan sig och rivaliserande stater. Som mest var militären mycket organiserad med en hierarki av tjänstemän från farao ner till befälhavare som ansvarar för enheter av 50 män. Välutbildade militära skrivarna höll register över kampanjen och skrev utskick. Armén delades in i specialiserade divisioner som infanteri och vagns krafter, säger Troy Fox i Tour Egypten.

Hand vapen

De tidiga egyptiska soldater var utrustade med grundläggande vapen såsom klubbar, bågar, sling, kasta pinnar och yxor. I många fall använde soldaterna samma vapen när de återvände hem för jakt eller skära trä. Som sin primära försvar använde soldaterna en rektangulär sköld täckt av kohud, som det var för varmt i Egypten att bära metall eller läder rustning i andra kulturer. Eftersom tekniken förbättras, vapen blev mer sofistikerade, inklusive svärd, spjut, dolkar och koppar pilspetsar. En föregångare till scimitar kallas "khopesh" var ett av de mer framträdande färger på svärdet, enligt Tour Egypten. Den khopesh s axelike böjt blad användes för att skära snarare än stickande.

The Chariot

Mellan 1720 och 1710 f.Kr., en semitisk stam kallas Hyksos erövrade Egypten, rapporterar "A Dictionary of World History" i 2000. Under deras styre, de introducerade vagnen till den egyptiska militären. Vagnen utvecklades från fyrhjuliga strid vagn dragen av vilda åsnor används av assyrierna. Den egyptiska tvåhjulig vagn drogs av två hästar och genom två soldater. En soldat höll i tömmarna medan den andra angrep fientliga trupper med en båge eller spjut.

Verktyg och Simple Machines

Egyptiska arbetare utrustade med endast de mest grundläggande verktyg. Träbearbetningsverktyg ingår sågar, adzes, handborrar och awls, medan byggverktyg bestod av endast mejslar, pick-hammare och klubbor. Arkitekter hade tillgång till mätverktyg som nivåerna, mätare för att mäta lodlinjer, rep, linjaler och torg. De massiva stenblock som används i pyramider, tempel och andra monument flyttades på plats med en mängd enkla maskiner; till exempel, var blocken transporteras från stenbrottet med båt. Efter att de nått sin destination de knuffades eller dras från flodstranden längs en speciell smord väg. På byggarbetsplatsen, var blocken trycks på plats längs ramper som skulle kunna tas upp som byggnaden växte längre, enligt "Egyptian Konstruktionsmetoder tydligt i dag" av Tim Gregorski.