Trä stege bokhylla idéer

Trä stege bokhylla idéer


I många hem, gamla stegar som inte längre behövs finna sin väg till baksidan av garaget eller papperskorgen. Istället för att kasta ut dina gamla stegar, återvinna dem att göra iögonfallande, billiga bokhyllor. Innan du använder en stege som en hylla, stabilisera det att vara säker på att den klarar vikten av dina böcker.

väggbonad

För en oväntad användning av en stege som en bokhylla, hänga den på väggen i stället för att sätta den på golvet. Ta hälften av stegen av så att du är kvar med endast den sida med de bredaste stegpinnarna. Hänga den på väggen så att en kant är parallellt med golvet för att ge dina böcker en stadig yta att vila. Använd tunga spikar med jämna mellanrum, så att stegen och dess innehåll stabilitet och för att sprida belastningen på din vägg. Placera böcker står upp mellan stegpinnarna, varierande höjder utrymmena och böckerna kommer att skapa en intressant geometriskt mönster.

två stegar

Om du har två identiska stegar eller två stegar som har pinnar på samma nivåer, använda dem för att göra en stor bokhylla som kommer att göra en stark visuell uttalande. Ordna stegarna mot väggen med stegpinnarna vända till endera sidan så att de bildar en M form. Hitta plankor av trä och placera dem genom stegar, låta dem vila över fyra pinnar; göra samma sak på varje ringde nivå. Man kan välja brädor som är lika långa för en mer symmetrisk form, eller använda olika längder för en skiftande utseende.

Lutande Uppställning

När du vill använda en stege som en bokhylla utan att det omedelbart igenkännbar, gå med en lutande stil. Stäng din stege och luta den mot väggen så att den bildar en liten utrymme under; experiment för att få en vinkel som kommer att göra stegen stabil och gör att enheten hålls böcker utan deras fallande. Om din stege har mycket smala pinnar, kan du spika brädor till pinnar för att göra hyllutrymme bredare.

En ram

För en enkel stege bokhylla, öppna stege och ställa det mot väggen så att den bildar en A form. Skära längder av kartong så att de når över varje uppsättning av stegpinnar och slutar precis utanför ramen av stegen; du kommer att sluta med varierande storlek. Placera skivorna över pinnar, spikning dem på plats om du har en trä stege och satte böcker ovanpå plankorna. Om du vill ha en mer enhetligt utseende, måla hela enheten en enda färg.