Hur man tråd en HSH gitarr

Hur man tråd en HSH gitarr


HSH är gitarr förkortning för en gitarr med en humbucker, single-coil, humbucker pickup konfiguration. Detta upplägg är populär bland gitarrister som söker ett brett utbud av tonala alternativ men vill helst inte behöva bära runt flera instrument. Ledningarna för en HSH gitarr kan vara förvirrande för någon som är van att arbeta med de traditionella konfigurationer av tre enkel-spolar eller två humbuckers. Dessa instruktioner förutsätter standard kontroll set-up av en enda volym och tonkontroll och en fem-vägs switch.

Instruktioner

En Strip ca en halv inches av plastisoleringen från ändarna av ledningar av båda humbuckermickar att exponera de enskilda trådarna. Remsor ca 1/4 tum av isoleringen från ändarna av alla kablar som kommer från de pickuper.

2 Installera mickar på plats, antingen skruva in dem i plektrumskydd för topp rout-stil gitarrer, eller skruva in dem i monteringsringar och montera dem i pickup håligheter för bottom-rout-stil gitarrer.

3 Löd varmtråden från single coil pickup till nr 3 klacken på ingångssidan av de fem-vägs switch. Ingångssidan brukar anges med bokstaven A eller en 0 märkt på strömbrytaren. Färgen på den varma tråden av upptagnings varierar beroende på tillverkare. Om det finns några frågor om vilken tråd är den varma tråd, kontrollera i dokumentationen som följde med pickup eller på tillverkarens webbplats. Löda en anslutning, hålla den exponerade kärnan av tråden mot anslutningspunkten. Med samma hand, hålla en 4- till 6-tums delen av harts core löda direkt ovanför anslutningen. Hålla spetsen på den uppvärmda lödkolven mot änden av sektionen av lod tills den börjar smälta. Som lodet börjar strömma in anslutningen ta lödkolven från anslutningen och låt den svalna.

4 Löd den neutrala ledaren från single-coil upphämtning till botten av höljet av volymen potten.

5 Löd de två neutrala ledningarna till hals humbucker tillsammans och tejpa de exponerade ändarna med eltejp. Upprepa processen för de neutrala trådarna för bron humbucker.

6 Löd den varma tråd för halsen humbucker till nr 2 klacken på ingångssidan av de fem-vägs switch.

7 Löd varmtråden för bron humbucker till nr 4 klacken på ingångssidan av fem-vägs switch.

8 Löd den gröna jordledningen för båda humbuckers till botten av höljet av volymen potten.

9 Strip 1/4 tum av isoleringen från alla fyra ändarna av gitarr kretsledningarna. Löd ena änden av en av trådarna till nr 1 klacken på ingångssidan av fem-vägs switch och den andra änden till nr 4 klacken på utgångssidan av fem-vägs switch. Löd ena änden av den andra kabeln till nr 4 klacken på utgångssidan av de fem-vägs switch och den andra änden till fliken på volymen potten som är ansluten till tonen potten.