Det bästa bakgård landskaps

Det bästa bakgård landskaps

Det bästa bakgård landskaps

Som en förlängning av husets boyta, kan en bakgård bli en oas för avkoppling eller njutning. Även den minsta bakgård med ett par stolar att njuta av solen eller skugga med en vän kan vara inbjudande. Välj element för landskapsplanering som uppfyller din familjs behov. När budgeten är stram, kan landskapet projektet genomföras i etapper.

blockerande Views

Privatliv från nära grannar eller blockera obehagliga vyer, som soptunnor eller en unicaboxen, kan vara de bästa oro för villaägare landskapsarkitektur en bakgård. En vy kan blockeras och integritet uppnås genom att installera ett staket, som också kan erbjuda viss säkerhet, i synnerhet för att hålla barn och husdjur på gården. Snabbväxande vintergröna, som grön jätte tuja (Thuja Standishii x plicata) som kan bli upp till 3 fot per år till en maximal höjd på 60 fot och en bredd av 20 fot, kan också blockera utsikten.

Skugga

Skugga kan göra en bakgård sittgrupp inbjudande under varma, sommardagar. Nyans kan åstadkommas från ett stort paraply, liknande som utformats för att sättas in i en öppning i centrum av en utomhus tabell. En utdragbar markis fäst till huset för att sträcka sig över en uteplats eller däck kan ge skugga som kan en pergola som antingen är ansluten till huset eller som fristående på gården. Strategiskt placerade snabbväxande träd som lacebark alm (kinesisk alm) eller en evergreen som afghansk tall (Pinus eldarica) kan ge naturlig skugga.

Funktioner

En brännpunkt kan uppnås genom att införliva en fontän eller pool in the backyard landskap design. Fontänen kan hjälpa dölja buller genom klingande av vattenstänk. En sittgrupp runt en eld grop eller framför en utomhus eldstad kan dra vänner till glöd och värmen från elden. Inkluderar en platt gräsyta i trädgården landskapet för barn i alla åldrar att spela. För rullstolsbundna familjemedlemmar, installera ramper och skapa breda gångar. Gångbanor kan framställas från naturliga produkter, såsom sten eller tjock kompost, eller cement, och i raka eller kurviga former.

Belysning

Installera landskap belysning på marknivå för att belysa gångvägar, som energieffektiva lågspänning belysning som kan installeras av husägare från satser. Tabell nivå belysning och storbildsprojektor kan göra utomhus användbar på kvällen. Belysning kan fästas till huset för att styra nedåt. Däck med ledstänger och steg kan ha belysning monteras på undersidan av räcket. Uplighting, som ljus som vid foten av ett träd eller i en rabatt och pekar uppåt, kan ge subtila belysning för visuella effekter.

planteringar

Växt val kan baseras på underhållsbehov. Lite underhåll alternativ kan vara buskar som buxbom (Buxus sempervirens) för sol eller azalea (Rhododendron Atlanticum) för skugga; annueller som petunia (Petunia x hybrida) för solen eller Impatiens (Flitiga Lisa) för skugga; perenner som iris (Iris Germanica) för sol eller hosta (Hosta spp.) för skugga; eller prydnadsgräs som Liriope (Liriope muscaria) för skugga eller japansk blod gräs (Imperata cylindrica rubra) för solen. Välj ett gräs som tål gångtrafik, som engelskt rajgräs eller Bermuda.