Spel i 1950 & 1960

Spel i 1950 & 1960


Utan moderna fritidssysselsättningar såsom videospel och datorer, spel av 1950-talet och 1960-talet fokuserat på mentala och fysiska färdigheter. Mitten av århundradet spel också ofta inblandade lagarbete. Även ett barns fantasi kan vårdas genom att spela på egen hand, många av de populära spelen i dessa årtionden involverade två eller flera spelare, om det var en trivia eller rockring tävling eller ett populärt brädspel av tiden.

mentala Spel

Spel i 1950 och 1960 ofta testat mentala färdigheter hos deltagarna. Trivia spel, i allmänhet, var vida spelas av alla åldrar. TV tävlingsprogram var populära i den växande mängden hushåll med tv och ett hem version av "Vad är min linje?" (1950-1967) spelades av många på bilresor och hemma. Känd som "20 vanligaste frågorna", spelet under 1950-talet och 1960-talet byggdes på seriens premiss att gissa någons yrke i 20 frågor och kan omfatta det övergripande målet att gissa precis vad som helst "den" personen tänkte. Amerikaner i en viss ålder kommer att känna igen frågan: "Är det större än en breadbox" som blev populär genom klassisk amerikansk humorist Steve Allen på Game Show och förblev en stapelvara i den "20 frågor" hem variation.

Rockring

Fysiska tävlingar och tävlingar var populära på 1950-talet och 1960-talet, och rockring var ofta front och center. Använda Hawaiian hip-action dansen som inspiration, var rockring marknadsförs som en lätt plastring i olika starka färger av tiden. Hula hoop var virvlade runt kroppen vid höften i en rörelse som höll det virvlande så länge spelaren kan hålla den igång. Det var, i en mening, den "hip" version av hopprepet. Rockring kan användas som både en solo och team race spel genom att se som kunde hålla rockring virvlande längst.

Brädspel

Mitten av århundradet version av dagens videospel var brädspelet. Även med brädspel, spelare testade deras mentala och fysiska färdigheter. Ett populärt brädspel av tiden var "Operation", släpptes av leksaksföretaget Hasbro 1965. "Operation" krävs spelare för att hämta inre delar av kroppen från en karaktär som heter "Cavity Sam" utan att röra konturerna av varje del och låta en summer. Det gällde tålamod och en stadig hand. Spelare lärt kroppsdelar samtidigt utöva fingerfärdighet.

retro

Idag är retro populär i allt från kläder till heminredning, och det inkluderar spel. Medan vissa 1950 och 1960 spel, såsom hula hoop tävlingen och trivia spel, har varit i spel genom decennierna, andra njuter nytt liv. Ironiskt nog har dagens nya teknik föraktade detta intresse på många sätt; retro spel är nu tillgänglig som mobilappar, och sociala medier uppmuntrar tvär spel retro spel som Scrabble.